Laserji so nepogrešljiv del vsake dobre predstavitve

253
laserji

Vsi, ki pogosto obiskujejo različne seminarje, konference in podobne dogodke vam bodo gotovo povedali, da je dogodek bistveno bolj zanimiv, če se govornik giblje po prostoru namesto da ves čas stoji pred vsemi poslušalci. Laserji služijo ravno temu namenu – govornik se lahko prosto giblje po celotni predavalnici ali konferenčni dvorani in sproščeno predava o neki temi, pri čemer mu ni potrebno tekati do računalnika, da bi prestavil prosojnico na PowerPoint predstavitvi.

Samozavesten nastop na konferenci je mogoč

Vsi, ki se gibljete v poslovnem svetu ali pa v svetu izobraževanja in še kje, ste gotovo večkrat letno vabljeni na različne konference, seminarje in podobne dogodke, kjer naj bi izpopolnjevali svoje znanje, predstavljali nove ideje in podobno. Morda ste kdaj kakšen dogodek celo vodili, torej ste bili v vlogi govornika/predavatelja. Verjetno se boste strinjali, da so tovrstni dogodki lahko zelo naporni in dolgočasni, sploh če govornik ni dobro pripravljen in se zato nenehno lovi, poleg tega pa še stalno stoji (ali celo sedi) za računalnikom, da lahko premika svojo PowerPoint prezentacijo – če jo sploh ima.

Za dober in samozavesten nastop pred večjo publiko je ključna sama priprava – dobro morate naštudirati temo, o kateri boste govorili, oblikovati lično PowerPoint prezentacijo (uporabite lahko tudi kakšen drug program za prezentacijo, denimo Prezi), tekom samega nastopa pa morate poskrbeti, da boste pritegnili pozornost vseh prisotnih. In kako to storite? Zagotovo ne tako, da stojite za računalnikom (nikakor pa ne pomislite na to, da bi celo sedeli!) in monotono govorite o neki temi. Veliko večji učinek boste naredili z laserji. Tako je – za svojo predstavitev uporabite laser. Laserji vam omogočajo, da se prosto gibljete po predavalnici oz. konferenčni dvorani, kar bo poslušalcem dalo občutek, da ste jih vključili v svoj nastop. Lahko se sprehodite do nekaterih ljudi in jih povprašate za kakšno mnenje, vtis ali kaj podobnega, obenem pa zelo enostavno in diskretno premikate prosojnice za prezentacijo. Z laserji lahko tudi pokažete na kakšno bistveno točko, ki je napisana na prosojnici ali pa zgolj poudarite napisano. Skratka, laserji so zagotovo nepogrešljiv del vaše samozavestne predstavitve.

laserji
Frontalna predstavitev je bistveno manj uspešna, kot pa če se prosto sprehajate med udeleženci konference.

Laserje lahko uporabljate tudi v šoli

Dokazano je, da si poslušalci bistveno več zapomnijo, če se govornik ali predavatelj tekom predstavitve giblje po prostoru kot pa če bi imel le frontalno predstavitev (torej da bi le stal pred celotno publiko). Zato je uporaba laserjev smiselna tudi v šolah in na fakultetah – namesto da bi učitelji nenehno stali pred tablo oz. za računalnikom in premikali prosojnice, jim dajte laser. Na ta način se bodo lahko sprehodili med učenci, dijaki in študenti, s čimer bodo pritegnili njihovo pozornost in jim dali občutek, da so del predstavitve. Z laserjem bodo lahko od daleč pokazali na neko pomembno dejstvo ali izpostavili pomembno informacijo. Če so na prosojnicah neke slike, bodo z laserjem lahko pokazali na neko točno določeno točko na sliki, zato se bodo učenci, dijaki in študenti lažje osredotočili na dotično zadevo.

Z laserji boste navdušili prav vse

Zaradi omenjenih pozitivnih lastnosti laserjev so le-ti lahko odlično (poslovno) darilo, ki bo zagotovo razveselilo prav vsakega. Laserje lahko po želji tudi personalizirate, s čimer boste naredili še večji vtis, saj boste obdarovancem dali vedeti, koliko vam pomenijo. Če boste na laser dali logo svojega podjetja ali pa kakšno ključno besedo, ki vas najbolje opisuje, se bodo obdarovanci vedno, ko bodo laser uporabljali, spomnili na vas. Na ta način si boste zagotovili dolgo in plodno sodelovanje z najrazličnejšimi poslovnimi partnerji. Laserje pa lahko vključite tudi v paket poslovnih daril – v vrečko dajte kakšno beležko, morda koledar, kemični svinčnik in laser in vaš paket poslovnih daril je pripravljen.

laserji
Laserje lahko uporabljate tudi v šoli, saj tako otrokom date občutek povezanosti.

Laserji so zagotovo nepogrešljivo sredstvo vsake uspešne in samozavestne predstavitve oz. javnega nastopa. Omogočajo vam, da se tekom predstavitve prosto gibljete med publiko, s čimer si zagotovite njihovo pozornost, obenem pa je dokazano, da si ljudje na ta način zapomnimo bistveno več informacij kot pa če govornik cel čas stoji frontalno pred nami. Laserji so tako zelo priljubljeni na vseh konferencah, seminarjih in ostalih poslovnih dogodkih, manjkati pa ne bi smeli niti v šolah in na fakultetah. Laser je lahko tudi odlično poslovno darilo, ki bo zagotovo razveselilo prav vsakega.