Zobni implantati poskrbijo za vnovičen nasmeh

268
zobni implantati
Nasmeh je najlepši del posameznika.

Nasmeh je najlepši nakit posameznika s katerim poskrbimo za dober prvi vtis. Zagotovo se boste strinjali z nami, da moramo za popoln nasmeh poskrbeti sami – tudi takrat, ko se pojavijo težave. Za vse, ki se soočate s težavami na področju zobovja so zobni implantati rešitev, ki poskrbi, da v javnosti nasmeha ne boste več skrivali.

Kaj so zobni implantati?

Prepričani smo, da ste za zobne implantate že slišali. Sodijo namreč med vse bolj priljubljene zobne rešitve, ki poskrbijo za sijoč nasmeh tudi takrat, ko zobje niso več tisto, kar bi morali biti. Zobni implantati so posebni vsadki, ki poskrbijo za nadomestitev manjkajočega zob oziroma več njih v čeljusti. Ker so po izgledu povsem primerljivi z izgledom naravnih zob, predstavljajo zobni implantati rešitev za vsakega uporabnika.

 

zobozdravnik
Zobozdravnik poskrbi za lep nasmeh.

 

Prednosti izbire zobnega implantata

Zobni implantati dajejo videz naravnega zobovja in jih lahko, ob ustrezni ustni higieni, uporabljajte tudi do konca življenja. Med glavne prednosti zobnih implantatov sodijo že omenjeni naravni videz implantatov, vzdržljivost ter dolga življenjska doba. Implantati so odlična rešitev za nadomestilo manjkajočega zoba, prav tako pa lahko z njimi nadomestite set zob. Ker se vgradijo v kost pa predstavljajo rešitev pri Kateri se vam ne bo potrebno bati, da bi jih med žvečenjem izgubili.

Sem primeren kandidat za zobne implantate?

Čeprav se zdi, da so zobni implantati rešitev za vsakega posameznika, temu ni tako. Primerni kandidati morajo imeti namreč zdravo zoboje in dlesni, prav tako pa morajo imeti dovolj kosti v katero se vgradi implantat. Da bi zagotovili zadostno podporo implantatov, pa vam lahko zobozdravstveno osebje predlaga tudi operacijo.

Za zobne implantate se zobozdravstveno osebje odloči v primeru, da vam manjka en ali več zob, imate zdravo čeljust ter obzobna tkiva, nimate zdravstvenih stanj, ki bi lahko vplivala na razplet vašega zdravljenja, ne kadite ter ste pripravljeni na večmesečni proces zdravljenja.

Kako dolgo zdržijo zobni implantati?

Omenili smo že, da so zobni implantati rešitev za številne uporabnike, ki lahko z redno in kakovostno ustno higieno poskrbijo, da ostanejo implantati v vas dolga leta. Odvisno od dobre dnevne routine ustne higiene ter rednih obiskov pri zobozdravnikih so raziskave pokazale, da implantati v 90 odstotkih posameznikov ostanejo prisotni več kot 15 let, lahko pa tudi celo življenje.

 

nasmeh
Z implantati lahko ob ustrezni ustni higieni živite do konca življenja.

 

Kako poteka zdravljenje?

Zdravljenje z zobnimi implantati je proces. Potem, ko zobozdravstveno osebje potrdi, da ste primeren kandidat za vgradnjo zobnih implantatov, vam bodo slednje vgradili. Gre za postopek, pri katerem vam bodo zobno korenino nadomestiti s kovinskim, svedru podobnim nosilcem ter nanj namestiti nadomestni umetni zob, ki je popolna imitacija pravega zoba. Sam postopek je odvisen od več dejavnikov, predvsem od tipa zobnega implantata ter fizičnega stanja zobne čeljusti. O načinu in izvedbi se boste na osnovi pregleda, ki bo vključeval tudi oceno ustnega higienika, pogovorili z izbranim zobozdravstvenim osebjem, ki bo svetovalo, kaj je najboljša rešitev za vaše zobe.

Po vstavitvi zobnega implantata, se zdravljenja še ne bo zaključilo. Ker se implantate vstavlja v kost, slednji potrebujejo do pol leta, da se kost v katero so vgrajeni popoloma zaceli.

Kaj pa morebitni zapleti?

Z zobozdravstvenim osebjem se že vnaprej pogovorite tudi o tem, kako se na postopek ustrezno pripravite – vključno z vzdrževanjem ustne higiene, v primeru drugih zdravstvenih stanj pa obiščite tudi druge strokovnjake. Poleg osnovnega pregleda, boste zagotovo opravili še rentgensko slikanje ter se skupaj s storkovnjaki pogovorili o svoji zgodovini na področju zdravstvenega stanja. Na podlagi tega vam bo ekipa svetovala o najboljšem načinu zdravljenja ter vam predstavila tudi možnosti zapletov.

Čeprav so zapleti redki, se lahko pojavijo. Ker gre za poseg v kost, se lahko na mestu vgraditve pojavi vnetje, pride pa lahko tudi do nenamernih poškodb v bližini mesta namestitve vključno s poškodbami živcev, zaradi česar lahko pride do bolečine ter občutkov ščemenja.