Avto preproge po meri vašega vozila

1144
avto preproge guma

Avto preproge so izjemno uporabne, če so kakovostne in na prav način izdelane iz pravega materiala. Običajne tekstilne preproge se hitro izrabijo in nimajo nobene druge funkcije, kot delno zaščititi avto pred umazanijo ter da so za okras. Medtem, ko so kakovostne gumijaste avto preproge zelo uporabne kot zaščita poda vozila pred hudo umazanijo in vodo pa še lepe so na pogled in take tudi ostanejo. Super izbira gumijastih avto tepihov dobite na tej povezavi www.withcar.si/ponudba/gumi-tepihi. Njihova največja prednost je, da so tako izdelani, da zdržijo in lokalizirajo razlitje na enem mestu in da se jih da res hitro ter dobro očistiti.

Dve prednosti, zakaj so gumijaste avto preproge tako učinkovite?

Gumijaste avto preproge se lepo prilagodijo vašemu vozilu. Samo kupiti morate prave preproge, pravih dimenzij, da bodo lepo legle na dno vozila. Imajo posebne trakove in gumbe, s katerimi se trdno zagozdijo na tla, da se ne premikajo.

Hkrati pa jih enostavno in hitro ter z lahkoto odstranite tako, da gumbe odpnete in vzamete preproge iz avta v le nekaj sekundah. Ko hočete preprogo vrniti na svoje mesto, je postopek enak in tudi izjemno hiter.

Druga prednost, zakaj so gumijaste avto preproge tako učinkovite, je njihov način izdelave. Izdelane so tako, da imajo dovolj visoke robove in posebne kanale, ki so tako usmerjeni, da če se razlije kakršna koli tekočina po preprogi, naj bodo to voda, blato, olje, sok, mleko ali kaj drugega, se bo ta tekočina zadržala na enem mestu.

Če se to zgodi med vožnjo, vam ni treba tacati po umazaniji ali se ustavljati, ker ne bo težav. Ko pa se ustavite, enostavno preprogo vzamete ven, jo stresete in to je to.

avto preproge

Čiščenje gumijaste avto preproge je zelo enostavno

Tretja bistvena prednost gumijaste avto preproge je enostavnost čiščenja. Ker gre za tak material, da se na njega nič ne prijemlje, se gumijasto preprogo z lahkoto očisti tako, da je kot nova. Tega nikoli ne boste mogli doseči s tekstilnimi preprogami, ki spreminjajo barvo in so vedno bolj sive, rjave ter umazane in obrabljene.

Avto preprogo enostavno vzamete iz avta, jo stresete ali še operete, lahko tudi pod pritiskom. V eni minuti bo preproga povsem čista. Vse se bo spralo iz kanalov. Posušila se bo v nekaj minutah in že jo lahko namestite nazaj v avto. Tako zelo enostavno in učinkovito je čiščenje avto gumijastih preprog.

Ni vam treba uporabiti niti čistila, sperete samo z vodo, razen v primeru, da gre za kakšno zelo sladko ali mastno tekočino oziroma hrano.

Kako izbrati prave preproge za svoj avto?

Gumijaste avto preproge so izdelane standardno v več velikostih, ki se jih lahko namesti v vse vrste avtomobilov in v vse znamke. Ker pa so avtomobili različno veliki in imajo različno oblikovano dno na voznikovi in sovoznikovi strani, je potrebno vedeti, katero znamko in tip torej model avta imate, da bodo tudi gumijaste avto preproge za vaš avto prave.

Običajno se prodajajo v parih ali pa v kompletu po štiri tepihe. Namreč zelo pomembno je tudi, da imate avto preproge še za sprednjimi sedeži, kajti tudi na zadnjih sedežih gotovo vozite potnike. Če so to otroci ali živali, so kakovostni gumijasti avto tepihi dejansko obvezni, ker bodo lovili tako tekočine, kot tudi drobtine, dlake in drugo umazanijo, ki jo mala bitja povzročajo v avtu.

Kaj pa vzdržljivost gumijastih avto tepihov?

Nenazadnje za piko na i lahko rečemo, da so take preproge za avto dobesedno neuničljive. Ne bodo se izrabile, obrabile, strgale, nacufale ali posivele in obledele. Običajno so črne barve, kot je vedno kakovostna guma, in taki ostanejo, dokler jih boste hoteli imeti v avtu, to je lahko več kot desetletje.

Torej, če boste investirali v kakovostne gumijaste avto tepite, potem ste dobro kupili, ker vam dolgo časa več ne bo treba ničesar kupovati. Poleg tega, bo vaš avto povsem zaščiten pred umazanijo. Sami dobro veste, kako se nekatere snovi in blato primejo za tekstil in ne gredo stran, saj ostanejo madeži. Tla večine avtomobilov pa so prevlečena s tekstilom v enaki barvi kot sedeži, kar je lahko včasih tudi svetlejša barva, na kateri se umazanija takoj pozna.