Klimatske naprave in hišni ljubljenčki

1007
klimatske naprave

Hišni ljubljenčki so v veselje celotni družini, hkrati pa predstavljajo tudi veliko odgovornost za njihove lastnike. V najhujši vročini ni prihranjeno niti hišnim ljubljenčkom, ki so, podobno kot ljudje, zaradi tega lahko izpostavljeni veliki nevarnosti.

Naši hišni ljubljenčki ne morejo poskrbeti zase in so odvisni od nas, zato je pomembno, da znamo ohladiti stanovanje tudi v najbolj vročih dneh. Klimatske naprave so najbolj preprosta rešitev s katero boste preprečili pregrevanje vašega hišnega ljubljenčka in se s tem izognili obisku veterinarja.

Ali obstaja kakšno tveganje?

Mnogi pa se ob namestitvi klima naprave sprašujejo ali so te hladilne naprave tudi zdrave za hišne ljubljenčke. »Ali lahko moj pes zboli zaradi klima naprava ?« je eno od mnogih vprašanj, ki si jih postavljajo mnogi lastniki hišnih ljubljenčkov še predno se odločijo za namestitev klima naprave.

Če na tehtnico postavite počutje vaših hišnih ljubljenčkov v neznosni vročini in vprašanje ohlajanja vašega stanovanja, potem je jasen odgovor, da so klima naprave nujno potrebne in ob njihovi pravilni uporabi ne predstavljajo nobenega večjega tveganja za zdravje vašega psa, mačka ali katere koli druge domače živali. Verjetno bodo bolj zadovoljni, če bodo imeli v prijetno ohlajenem stanovanju možnost, da se ohladijo pred visokimi temperaturami.

Kako veste, da se vaš hišni ljubljenček bori z vročino?

Če govorimo o hišnih ljubljenčkih kot so mačke ali psi, potem je potrebno vedeti, da jih uvrščamo med sesalce, kar pomeni, da so sami sposobni uravnavati svojo telesno temperaturo. Vendar pa se ne mačke in ne psi ne potijo tako kot ljudje, zato bodo v vročih poletnih dneh potrebovali več hlajenja s strani klima naprave.

Ob tem je potrebno upoštevati, da so psi običajno bolj aktivni kot pa mačke, zato bodo potrebovali še več hlajenja kot pa njihovi mačji kolegi, veliko pa je odvisno tudi od pasme hišnega ljubljenčka. Buldogi ali pa perzijske mačke so pasme, ki imajo dokazano zmanjšano sposobnost hlajenja, zato bodo še posebej veseli koristi, ki jih nudijo klimatske naprave.

Poskrbite za učinkovito hlajenje tudi ko vas ni doma

Če imate doma hišne ljubljenčke, potem se je potrebno zavedati, da je zagotavljanje optimalne klime v prostoru potrebno tudi takrat, ko ste z doma. V največji vročini se tako lahko zgodi, da morajo klima naprave delovati ves dan, tudi takrat, ko vas ni doma, je pa zato potrebno poskrbeti za vašega psa, mačka, papigo ali zajca.

Zato je ključnega pomena, da izberete takšne klimatske naprave, ki bodo dovolj učinkovite in ekonomične, zaradi česar bodo za svoje delovanje porabile malo energije. Tehnologija klimatskih naprav je izjemno napredovala, zato so vam danes na voljo tudi takšna klima naprava , ki vam nudi različne funkcije. Na ta način si lahko prilagodite različne možnosti delovanja klimatske naprave za čas, ko ste zdoma, vaši hišni ljubljenčki pa ostanejo doma.

Tudi s prenosnimi klimatskimi napravami lahko poskrbite za svoje hišne ljubljenčke

Zelo enostavna in praktična rešitev so prenosne klimatske naprave, ki jih lahko postavite kamor koli želite. Prenosna klima je idealna rešitev tudi v primeru, ko potrebujete nekakšen izhod v sili, saj zanjo ne potrebujete nobenih gradbenih posegov v stanovanju, cenovno pa je izjemno ugodna rešitev.

Če boste čez noč ugotovili, da za vašega hišnega ljubljenčka nujno potrebujete hlajenje, potem je prenosna klima zadetek v polno. Prednost prenosne klimatske naprave je tudi v tem, da jo v času, ko ste zdoma prestavite na takšno mesto, ki je za vašega hišnega ljubljenčka čim manj občutljivo, hkrati pa bo še vedno učinkovito hladila prostor.

Posebno pozornost namenite vzdrževanju klimatske naprave

Če imate doma hišne ljubljenčke, je klima z montažo pomemben dejavnik na katerega je potrebno pomisliti predno se odločite za nakup. Kot smo že ugotovili, so tveganja s strani klimatske naprave za naše hišne ljubljenčke minimalna, je pa zato potrebno biti toliko bolj pozoren, da njihova dlaka močno vpliva na kakovost zraka in učinkovitost klimatske naprave.

Zračni filter je eden najpomembnejših delov klima naprave, ne glede na to ali gre za notranje enote nameščene na steno ali pa prenosne klimatske naprave. Njegova najpomembnejša naloga je lovljenje majhnih mikrodelcev in istočasno izpihovanje prečiščenega zraka nazaj v prostor. Na filtru se kopiči tudi dlaka vaših hišnih ljubljenčkov in sčasoma to lahko povzroči slabšo kakovost zraka v prostoru kar lahko vodi do poslabšanja alergija ali simptomov astme.

Če imate hišne ljubljenčke, je potrebno posebno pozornost nameniti rednemu pregledovanju filtra klima naprave in njegovi redni menjavi, ko je zamašen. S tem ne boste le preprečili slabše kakovosti zraka v prostoru, ampak boste tudi zmanjšali stroške porabljene energije. Prekomerno kopičenje dlake na filtru klima naprave pa lahko zelo enostavno zmanjšate že s tem, da vaše hišne ljubljenčke krtačite zunaj.