S kvalitetno vgradnjo domofona do njegove dolge življenjske dobe

1986
domofon

Dejstvo je, da se ob naših slabih odločitvah lahko hitro pojavijo težave in dodatni nepotrebni stroški, zato je tudi ob vgradnji domofona potrebno razmisliti o nekaterih pomembnih dejavnikih. Poleg zbire pravega modela je za maksimalno zadovoljstvo uporabnika ključnega pomena tudi njegova vgradnja. Brez nje je celotna investicija zaman, saj se lahko hitro pojavijo težave, ki močno vplivajo na njegovo življenjsko dobo.

Izbira napačnega domofonskega sistema

Že pri izbiri domofonskega sistema je pomembno, da izberete pravi domofon. V nasprotnem primeru lahko hitro ugotovite, da ne zadosti vašim potrebam in nezadovoljstvo z njim je vedno večje, kaj kmalu pa ugotovite, da je potrebna menjava.

Mnogo kupcev se zaradi varčevanja odloča za avdio domofon, vendar jih zelo malo ve, da je video različica bistveno cenejša kot pa morebitna nadgradnja obstoječe avdio rešitve. Če pa se že v samem začetku odločite za investicijo v video različico, je ta le za 15 % dražji od avdio rešitve.

Zamenjava starega domofona zahteva kompleksne rešitve

V primeru težav s starim domofonom se kupci pogosto odločajo za zamenjavo le zunanje enote oziroma plošče, a kaj kmalu ugotovijo, da to ni prava rešitve za njegov slab zvok in občasno nedelovanje. Potrebno je vedeti, da je v mnogih primerih potrebna tudi zamenjava neustrezne obstoječe inštalacije, ki je v večini primerov še vedno analogna.

Mnogi uporabniki pa ne vedo, da trg analognih sistemov počasi prehaja na digitalne sisteme. Ti so sicer še vedno nekoliko dražji, pa vendar boste kmalu ugotovili, da vam ponuja bistveno več naprednih funkcij, preprosto montažo in vzdrževanje. Posodobitev sistema se tako danes najpogosteje opravi z dvo-žilnim sistemom, kjer zamenjava obstoječih žic ni potrebna, zelo hitro pa bo tudi vaših težav z zvokom in nedelovanjem konec, kot tudi dodatnih nepotrebnih stroškov, ki bi nastali ob ponovni nujni menjavi domofona.

Nadometna ali podometna vgradnja?

Pogosto se zgodi, da se kupci zaradi manjših posegov v steno odločajo za nadometno vgradnjo, kar je na prvi pogled lahko tudi moteče. Dejstvo pa je, da če je domofon kakovostno vgrajen podometno, potem le ta polepša tudi zunanji videz vašega vhoda in fasade, ter s tem poveča vrednost lastnine.

Podometna vgradnja domofona se začne s kakovostno pripravo stene, kar pomeni, da se v steno zareže le tolikšna odprtina, kot je potrebna za vgradnjo. To pomeni, da je takšen gradbeni poseg minimalen in ni nobenega strahu, da bi bilo to kasneje vidno tudi na fasadi.

Varčevanje se ne splača

Ker je investicija v domofon dolgoročna rešitev, se vam nakup najcenejših izdelkov blagovnih znamk brez dolgoletne tradicije zagotovo ne splača. Velika verjetnost je, da ga boste morali v tem primeru zelo hitro v celoti menjati, saj boste ugotovili, da vam proizvajalec ne zagotavlja rezervnih delov oziroma jih po enem letu že ukine. Prav je, da ob vgradnji v celoti poslušate strokovne nasvete izbranega ponudnika, ki vam bo s svojim znanjem in izkušnjami na tem področju zagotovo primerno svetoval, da boste lahko svoj novi domofon čim dlje uporabljali.

Izbira najbolj primernega ponudnika

Prvi korak pri vgradnji novega domofona z dolgo življenjsko dobo je zagotovo izbira pravega ponudnika. Najverjetneje so boste najprej obrnili na svoje prijatelje in znance in povprašali po preverjenih ponudnikih, lahko pa pobrskate tudi po spletu. Ker so reference izjemno pomembne, preverite zadovoljstvo strank in, če je le možno, si primere kakovostne vgradnje tudi oglejte.

Kakovostni ponudnik vam pred celotnim projektom običajno ponudi tudi brezplačno svetovanje, kjer se na podlagi ogleda situacije oceni trenutno obstoječe stanje, prepozna morebitne rešitve in na podlagi tega predlaga najbolj primeren model domofona. Strokovni nasveti so vam na voljo na vsakem koraku tekom vgradnje, zato je kakršna koli skrb popolnoma odveč.

Strokovno usposobljeno osebje je zagotovo garancija, da bo vaš domofon tudi kakovostno vgrajen. To pomeni, da ga boste lahko še dolgo nemoteno uporabljali, kar bo močno vplivalo na vaše zadovoljstvo z njim in tudi na njegovo dolgo življenjsko dobo.