Zunanje žaluzije – eleganten in učinkovit sistem za vaš dom

94
Zunanje žaluzije

Odlično senčilo tako za stanovanjske kot poslovne objekte predstavljajo zunanje žaluje. Več si preberite na naslovu https://www.cugelj.si/zunanje-zaluzije-krpan/. Njihova izdelava temelji na trpežnem in visokokakovostnem aluminiju, zaradi česar se uvrščajo med najkakovostnejše zunanje žaluzije na trgu. Poleg tega nudijo možnost postopnega senčenja in odlično zaščito pred soncem ter mrazom.

Zunanje žaluzije, ki jih ponuja podjetje Cugelj, prinašajo številne prednosti. Te vključujejo lastno proizvodnjo, kjer se uporabljajo najkakovostnejši materiali in izpolnjujejo najnovejši evropski standardi. Lamela žaluzij je na voljo v širini 80 ali 90 mm, z možnostjo izbire med tremi tipi lamel – C 80, T 80 in Z 90. Barvna paleta je prav tako pestra, vključno z belo, srebrno (RAL 9006 in RAL 9007), bež in antracit. Uporabnik lahko izbere način upravljanja žaluzij – bodisi ročno z monokomando, preko motornega pogona s stikalom, ali pa se odloči za motorni pogon z daljincem.

Zunanje žaluzije

Poleg tega so zunanje žaluzije izjemno odporne na veter, zdržijo hitrosti vetra do 45 km/h, in omogočajo tako podometno kot nadometno montažo. Pomembno je tudi, da je komarnik obvezno montiran pred žaluzijo, kar omogoča enostavno vzdrževanje in uporabo. V ponudbi so tudi različne kombinacije zunanje žaluzije s komarnikom (fiksnim, rolo, drsnim ali plise), kar še dodatno poveča funkcionalnost in udobje teh senčil.

Trije tipi lamel

Ko se odločate za zunanje žaluzije, se soočate s številnimi odločitvami, med drugim tudi izbiro tipa lamel. Na voljo so različni tipi lamel. C 80 so standardne lamele, oblikovane v črko C, ki nudijo trdnost in stabilnost. Enostavno se čistijo, voda pa odteka hitro in učinkovito. Imajo nekoliko mehkejši videz. T 80 so lamele, ki dajejo vtis robustnosti, saj so oblikovane z vidnejšimi robovi in jasnimi linijami. Imajo bolj tehnični videz, in paket žaluzij s temi lamelami zavzame manj prostora. Z 90 so lamele, ki nudijo visoko stopnjo zatemnitve, saj so oblikovane v črko Z. V vsaki lameli je guma, ki omogoča tišje zapiranje, in so še bolj odporne na vetrovne razmere.

Kateri tip lamel za žaluzije je najboljši za vas?

Izbira tipa lamel je odvisna od vaših individualnih potreb in želja. Lamele C80 nudijo eleganten in mehkejši videz, medtem ko lamele T80 poudarjajo robustnost in tehnični značaj. Lamele Z90 so odlična izbira za tiste, ki potrebujejo visoko stopnjo zatemnitve in dodatno odpornost na vetrovne razmere. Če se pri izbiri tipa lamel znajdete v dilemi, se lahko obrnete na podjetje Cugelj. Z veseljem vam bodo pomagali razumeti vse možnosti, ki so vam na voljo, ter vam svetovali pri odločitvi, ki bo najbolje ustrezala vašim potrebam in okusu.

Izvedbe zunanjih žaluzij

Nadometni sistem je idealna rešitev za naknadno montažo zunanjih žaluzij na okenski okvir. Pri tej izvedbi je vidna zunanja maska, kar omogoča preprosto in učinkovito namestitev senčil. Podometni sistem se priporoča predvsem pri novogradnjah ali obnovi hiš, kjer se bo obnavljala fasada. Pri tej izvedbi je podometna omarica pripravljena tako, da jo fasada prekrije, kar zagotavlja estetsko in funkcionalno popoln videz.

Izberite žaluzije po svojih željah

Ko izbirate zunanje žaluzije, je pomembno, da to storite premišljeno, saj so ta senčila ena najbolj izrazitih elementov zunanje podobe vašega objekta. Zunanje žaluzije samodejno prinašajo številne koristi, vendar jih je mogoče prilagoditi vašim potrebam in željam. To omogoča ne le učinkovito zaščito pred sončnimi žarki in odlično izolacijo, temveč tudi estetsko, funkcionalno in praktično dodano vrednost. Zunanja senčila, izdelana pri podjetju Cugelj, omogočajo prilagajanje v veliki meri, z možnostmi, kot so dimenzije, tipi, barve lamel, vrste vodil, načini namestitve in upravljanja. Zaradi svoje elegantne zasnove se enostavno prilagajajo videzu vsakega objekta, ne glede na njegovo nenavadnost ali tradicionalnost.

Zunanje žaluzije niso le praktično senčilo, temveč tudi pomemben estetski element, ki dopolni videz vašega objekta. Njihove senčilne rešitve bodo objektu dodale brezčasno lepoto in ga popolnoma uskladile z okoljem. Pri izbiri vam stojijo ob strani, saj je namestitev zunanjih senčil odvisna tako od vaših želja kot tudi od samih značilnosti objekta. Skupaj boste našli najboljšo rešitev, bodisi za tradicionalno stanovanjsko hišo bodisi za sodoben poslovni kompleks, ki bo pustil odličen vtis na vse mimoidoče.

Največje prednosti zunanjih žaluzij

Zunanje žaluzije prinašajo številne prednosti. Med njihove najboljše lastnosti spada učinkovita zaščita pred sončnimi žarki, kar preprečuje segrevanje stekla in s tem notranjosti objekta. Poleg tega omogočajo preprosto upravljanje in izbiranje ravno prave mere svetlobe v vsakem trenutku.

Zatemnitev prostora z zunanjimi žaluzijami

Zunanje žaluzije imajo sposobnost zatemnitve prostora, vendar je to odvisno od izbire lamel in njihove oblike. Najboljše zatemnitve dosežemo z lamelami tipa Z90. Takšne žaluzije imajo manjše odprtine za dvižni trak ter vsebujejo gumijasto tesnilo, ki pomembno prispeva k tihemu delovanju celotnega sistema. Čiščenje zunanjih žaluzij je preprosto opravilo. Lamele zgolj obrišete z vlažno krpo, pri tem pa jih podpirate z drugo roko s spodnje strani.