Imate radi med, medene sladice, maslo in med in vse kar sodi zraven? Potem morate poskusiti akacijev med (če ga še niste), saj boste nad njegovim okusom naravnost navdušeni.
Med je naravno sladilo, ki ga izdelajo naše pridne čebelice. Od nekdaj se je uporabljal v prehrani človeka in je bil tako rekoč glavno sladilo, dokler ga ni v 19. stoletju začel nadomeščati sladkor. Danes se v svetu pridela preko milijona ton medu, največji proizvajalki pa sta Argentina in Kitajska. Med je resda lahko dopolnitev zdrave prehrane in je zagotovo bolj zdrav kot ostali sladkorji, a moramo vedeti, da gre v osnovi še vedno za sladkor, zato ga je treba uživati v omejenih količinah. Poznamo veliko različnih vrst medu, vrsto medu pa določimo gleda na medičino, ki jo čebele uporabljajo. Najbolj znane vrste medu so lipov, akacijev, hojev, smrekov, žajbljev, ajdin … med. Na spletni strani Medeni zakladi boste našli veliko različnih vrst medu, med njimi tudi akacijev med, ki je izvrstnega okusa. Tovrstni med čebele nabirajo na prekmurskih belih akacijevih cvetovih. Barva akacijevega medu je od prozorne do vodeno rumene barve, je pa to precej tekoč med in zelo počasi kristalizira. Med vsemi vrstami medu je omenjeni med najbolj sladek, njegov vonj pa rahlo spominja na vanilijo. Akacijev med je tako rekoč nepogrešljiv za zajtrk, sploh če obožujete med in maslo na kruhu. Lahko ga uporabimo tudi kot sladilo za čas ali kavne napitke, nekateri pa ga jedo kar z žlico, saj je njegov okus res prijeten. Kot že rečeno, lahko na spletni strani Medeni zakladi najdete še veliko drugih vrst medu, prav tako pa si lahko ogledate izdelke, narejene iz medu (sveče in podobno), ki vas bodo gotovo navdušili.
Med je odlično nadomestilo za sladkor, čeprav je tudi med v bistvu le sladkor, zato ga je treba jesti v omejenih količinah. Poznamo več vrst medu, akacijev pa je najslajši med vsemi.