Candy mikrovalovna pečica je dobrodošel dodatek v kuhinji

236

Najboljši kuhinjski aparat, ki za pripravo hrane uporablja mikrovalove, je Candy mikrovalovna pečica. Candy mikrovalovna pečica je zelo priljubljena, ker je hitra in enostavne za uporabo. Candy mikrovalovna pečica deluje tako, da z mikrovalovi segreva molekule vode v hrani. Ko se vodne molekule segrejejo, ustvarijo paro, ki hrano skuha. Mikrovalovne pečice so na voljo v različnih velikostih in z različnimi stopnjami moči. Od velikosti pečice je odvisno, koliko hrane lahko skuha naenkrat. Stopnja moči določa, kako hitro lahko pečica skuha hrano. Candy mikrovalovna pečica se lahko uporablja za kuhanje najrazličnejših živil. V mikrovalovnih pečicah se pogosto pripravljata pokovka in pica, vendar lahko v njih kuhamo tudi številna druga živila. Mikrovalovne pečice so zelo priročne, saj lahko z njimi hitro pripravite hrano. Njihov nakup in uporaba sta razmeroma poceni. Tudi mikrovalovne pečice so razmeroma varne za uporabo. Če razmišljate o nakupu mikrovalovne pečice, pred uporabo natančno preberite navodila. Pri uporabi mikrovalovne pečice upoštevajte vse varnostne ukrepe.

Candy mikrovalovna pečica

Uporaba mikrovalovne pečice

Candy mikrovalovna pečica deluje tako, da za pripravo hrane uporablja mikrovalove. Mikrovalovi so vrsta elektromagnetnega sevanja in delujejo tako, da vzbujajo molekule vode v hrani. Pri tem molekule vode vibrirajo, kar povzroča toploto. Mikrovalovne pečice so zelo učinkovite pri kuhanju hrane, saj lahko mikrovalovi prodrejo globoko in enakomerno v hrano. To pomeni, da ni vročih ali hladnih točk in da se hrana enakomerno kuha po vsej površini. Mikrovalovi lahko prodrejo v hrano le do določene globine, zato je treba paziti, da ne pride do prekuhavanja. Candy mikrovalovna pečica je zelo priročna, saj lahko hrano skuha v krajšem času, kot bi ga potrebovali za pripravo hrane z drugimi metodami. Pri uporabi mikrovalovne pečice je pomembno, da natančno upoštevate navodila, da se izognete prekuhavanju hrane. Mikrovalovi lahko povzročijo, da živila postanejo gumijasta ali prepečena na zunanji strani, v notranjosti pa so še vedno surova, zato je pomembno, da hrano enakomerno zapečete po celotni površini. Prav tako je pomembno, da poskrbite, da hrana ni preblizu sten pečice, saj lahko to povzroči neenakomerno peko. Za enakomerno kuhanje je treba hrano postaviti na sredino pečice. Na splošno so mikrovalovne pečice priročen in varen način kuhanja hrane. Na voljo so v različnih velikostih in z različnimi stopnjami moči, zato je pomembno, da izberete pravo pečico za delo. Ob pravilni uporabi lahko mikrovalovne pečice zagotavljajo hitro in enakomerno kuhanje, ne da bi se hrana prekuhala.

Čiščenje mikrovalovne pečice

Mikrovalovne pečice so ena najbolj priročnih naprav v kuhinji, vendar jih je tudi najtežje vzdrževati v čistoči. Če mikrovalovne pečice ne čistite redno, lahko začne neprijetno smrdeti in celo vpliva na hrano, ki jo pripravljate. Tukaj je nekaj nasvetov, kako poskrbeti za čistočo in svež vonj mikrovalovne pečice. Po vsaki uporabi obrišite notranjost mikrovalovne pečice z vlažno krpo ali gobo. S tem boste odstranili morebitne madeže ali razlitja, preden se utrdijo in jih je težko očistiti. Enkrat na teden notranjost mikrovalovne pečice očistite temeljite in sicer tako, da v posodi zmešate enaka dela vode in kisa. Posodo postavite v notranjost mikrovalovne pečice in jo za dve minuti vključite. Para iz kisa bo pomagala sprostiti morebitno prijeto umazanijo ali hrano. Po preteku dveh minut previdno odstranite posodo z vodo in kisom ter s čisto krpo obrišite notranjost mikrovalovne pečice. Z upoštevanjem teh preprostih nasvetov lahko poskrbite, da bo vaša mikrovalovna pečica čista in sveže dišeča vse leto!