Ukanc apartmaji: bohinjska pravljica v osrčju narave

233
ukanc apartmaji

Bohinj je ena izmed najbolj priljubljenih počitniških destinacij ne samo za Slovence, ampak tudi tujce z vsega sveta. Če si tudi ti želiš dopust preživeti v objemu neokrnjene narave, potem za več informacij klikni na alpik.si in si oglej odlično ponudbo, ki jo nudijo Ukanc apartmaji. To so čarobne hiške, ki se nahajajo na čudoviti jasi pod gorovjem Ukanc, ki je del mogočnih Julijskih Alp. Prebujanje od popolnih sončnih vzhodih, poslušanje zvenečega ptičjega petja in sproščanje ob nežnem vetriču je v deželi Zlatoroga nekaj povsem običajnega a tako magičnega, da enostavno morate doživeti. Zato lepo vabljeni v Bohinj, kjer boste doživeli pravi pravljični oddih.

Ukanc apartmaji za vrhunsko počitniško doživetje

Vse kar se zgradi v Bohinju, mora upoštevati načela naravovarstva in skrbi za okolje. Tako so tudi Ukanc apartmaji izdelani po vseh strogih načelih tradicionalne alpske gradnje. Tako vas ob vznožju veličastnih Julijskih Alp čakajo lično urejene počitniške hiške, ki jih zagotovo ne boste mogli spregledati. Kamen in les sta glavna materiala, ki gradita to pravljično bohinjsko počitniško vasico, ki bo za teden ali dva postala vaš udoben dom. V notranjosti vas namreč čaka vrhunska oprema, ki vam bo nudila vso potrebno udobje in možnost za sproščen oddih.

Ob vstopu v izbrani apartma vas bo pričakalo kvalitetno in masivno pohištvo iz tradicionalnega lesa. Prav ta je glavni razlog, da se gostje vedno počutijo domače in se k njim tudi zelo radi vračajo – v Bohinj se preprosto zaljubiš. Piko na i udobju in alpski eleganci daje kamin, ki vas bo v zimskih dneh še dodatno pogrel. Kljub tradicionalni zgodbi, pa vam Ukanc apartmaji nudijo vse tisto, kar sodobni človek potrebuje za maksimalno udobje med počitniškim bivanjem. Praktične in pametne rešitve, kot so vsi nujno potrebni gospodinjski aparati, vrhunska ležišča, moderna televizija, hitra internetna povezava, žar in ostala vrhunska oprema bo udobje vašega bivanja zagotovo dvignila na najvišjo raven.

Lastnik pravljičnih apartmajskih hišk je podjetje ALPIK, katerega cilj je delovanje v skladu z naravo in vsemi njenimi zakonitostmi. Zato pri gradnji, upravljanju apartmajev in vodenju počitniške storitve, ki jo ponujajo, vedno upoštevajo načela ekologije in lokalnosti. Ukanc apartmaji so namreč narejeni iz pretežno naravnih materialov, se popolnoma skladajo s preostalim okoljem in hkrati veljajo za energetsko varčne.

apartma

Odpravite se na izlet

Poleg udobja in sprostitve, ki vam jo nudijo počitniške hiške, pa so Ukanc apartmaji tudi odlično izhodišče za izlete v naravo. Od tu se boste lahko namreč na večino izletov podali kar peš, brez nepotrebne vožnje.

Le streljaj stran od nastanitev Ukanc apartmaji se nahaja alpski vodni ponos – Bohinjsko jezero. Ta vam nudi številne možnosti za rekreacijo ali počitek. Okoli jezera se lahko sprehodite, v njem kopate ali pa se odločite za eno od športnih aktivnosti. Preizkusite se v vožnji s srfom, kajakom ali kanujem, odpravite se lovite ribe ali pa se odločite za potapljanje. Zelo zanimiva je tudi panoramska vožnja s poučno ladjico, ki vam bo razkrila marsikatero zanimivost iz dežele Zlatoroga.

V Bohinju pa so pestro zastopane tudi pohodniške poti, ki so primerne za različno pripravljene pohodnike. Veliko je tudi takih, ki predstavljajo odlično izbiro za družine z otroci, saj so dovolj položne, hkrati pa tudi neverjetno poučne. Vsem obiskovalcem Bohinja pa polagamo na srce, da se v naravi obnašajo vestno in spoštljivo. V tej alpski deželi namreč prebivajo številne zaščitene živalske in rastlinske vrste, ki so zelo občutljive na posege s strani človeka.

Kulinarično razvajanje v Bohinju

Čeprav je Bohinj, ki sicer sodi pod okrilje Triglavskega narodnega parka (TNP), poznan predvsem po slavnem Bohinjskem jezeru ledeniškega nastanka, svojih pohodniških poteh in številnih možnostih za rekreacijo, pa ta alpska vasica skriva tudi številne kulinarične specialitete.

Ste vedeli, da je bila v preteklosti ena glavnih dejavnosti v Bohiunju planšarstvo? Planšarji še danes aktivno delujejo, o njihovi zgodovini pa se lahko poučite v Planšarskem muzeju. V Bohinju se tako ne boste mogli izogniti vrhunskemu bohinjskemu siru, ki ga pozna tudi svetovna kulinarična scena. Poleg tega pa boste lahko svoje brbončice razvajali s pestro ponudbo suhomesnatih izdelkov, sirovimi štruklji ter orehovo ali pehtranovo potico sir. Ljubitelji rib Bohinja ne smete zapustiti brez da bi poizkusili odlično postrv, jezersko zlatovčico ali katero drugo specialiteto, ki je nagrajena s certifikatom Bohinjsko. Ena takih jedi je tudi sir mohant, ki ga tradicionalno pripravljajo s kuhanim krompirjem.

Ukanc apartmaji pa vam poleg udobne nastanitve nudijo tudi slasten bohinjski zajtrk, ki je prilagojen različnim okusom. Tako lahko gostje izbirate med mesnim bohinjskim zajtrkom, ribjim bohinjskim zajtrkom ali vegetarijanskim bohinjskim zajtrkom.

Pravljica v naravi u konc’ sveta

Ukanc apartmaji so verjetno eden najboljših primerov, kako lahko moderno in tradicionalno brez težav stopata z roko v roki. S premišljeno zasnovo in načrtovanjem so pri podjetju ALPIK uspeli doseči tisto, kar se trudijo številni ponudniki – človeku, ki je navajen hitrega vsakdanjega tempa, pričarati sproščenost in brezskrbnost, ki ga nudi narava. In ne boste verjeli, še čisto vsakega do sedaj je uspela navdušiti.