Najlepše spalnice letošnjega leta

866
spalnice

Spalnica je eden osnovnih prostorov vsake hiše oz. stanovanja, a mu večina ljudi še vedno ne namenja veliko pozornosti pri opremljanju. Gre za prostor, namenjen počitku po napornem dnevu, sprostitvi in seveda spanju, vse premalo pa se zavedamo, da tudi urejenost spalnice vpliva na kakovost spanca, dobrega počutja in samega bivanja. Oprema spalnice je v veliki meri odvisna od načina življenja posameznika in temu je prilagojen tudi prevladujoči stil opreme. Široka ponudba spalnic vam je na voljo na spletni strani podjetja Dom24, kjer boste našli najnovejše trende spalnic, za lažjo orientacijo, kaj bi se najbolje podalo v vašo novo spalnico, pa preberite spodnje smernice za top spalnice letošnjega leta.

spalnice šalčka

Minimalizem

Ta trend je v opremljanju domov že nekaj časa v ospredju in nič drugače ne velja za moderne spalnice. Zanj so značilne preproste oblike in ostre linije, pohištvo pa mora biti funkcionalno in premišljeno umeščeno v prostor. Pozabite na zasičenost z estetskimi elementi – namesto tega si omislite posamezne »statement« kose kot so plasti različnih tekstilov in tekstur ter svojo spalnico spremenite v pravo oazo miru. Ne pretiravajte z barvami, v spalnici naj bodo največ tri različne, te pa lepo povežite s posameznimi pohištvenimi kosi in posteljnimi dodatki.

Vračanje k naravi

Na drugi strani trendi sodobnih spalnic stremijo k prizemljeni ureditvi, realni in preprosti opremi, ki je popolnoma nasprotna od stila luksuznih hotelskih sob, ki je bil popularen pred leti. Najlepše spalnice inspiracijo jemljejo iz narave, kar je opazno v uporabi naravnih in okolju prijaznih materialov kot so les, kamen in ilovica. Tako ne boste zgrešili s spalnico v različnih odtenkih lesa, če pa zraven dodate še monokromatske odtenke, bo vaša spalnica postala prostor, iz katerega boste odšli le s težavo.

Okrasne rastline

Povezanost z naravo lahko poudarite še z enim trendom, ki postaja vse bolj nepogrešljiv v zadnjih letih – v kot sobe, na nočno omarico ali okensko polico dodajte okrasne sobne rastline in drugo zelenje, s katerim boste dodatno poživili vaš prostor za spanje. Seveda pa njihova funkcija ni le estetska, odlično bodo pripomogle tudi k čiščenju zraka v spalnici, vanjo vesele nekaj življenja in dodale piko na i k celotnemu dizajnu spalnice.

spalnice bež

 Postelja z oblazinjenim vzglavjem

V sodobni spalnici ne sme manjkati razkošna postelja, postavljena v središče, če vam prostor to dopušča. Luksuzno vzglavje je sicer nekoliko v nasprotju s trendom minimalizma, a oblazinjeno posteljno vzglavje spalnici doda pridih glamurja in elegance in kar vabi k temu, da se zakopljete v mehko žimnico, prekrito z udobnimi odejami. Z izborom živih barv bo na posteljo takoj preusmerjena vsa pozornost, še bolj pa jo boste poudarili, če jo boste postavili naravnost v središče spalnice.

Prostor za odklop

Sodoben hiter način življenja je povzročil, da smo na vsakem koraku obkroženi s takšnimi in drugačnimi tehnološkimi napravami, brez katerih si skorajda ne znamo več predstavljati življenja. Najlepše spalnice letošnjega leta se ne osredotočajo na tehnologijo, temveč ravno nasprotno – od nje se odvračajo. V ospredje prihaja umirjenost, vtičnice se odmikajo iz dosega rok, vzdušje pa se ustvarja s pridušeno svetlobo in drugimi dodatki, ki v spalnico vnašajo intimo in povezanost.

Udobje je vedno in

Ne glede na to, če se odločite za moderen ali brezčasen slog vaše spalnice – nikar ne pozabite na udobje, saj je to večni trend, ki ne gre nikoli iz mode. Posebno pozornost namenite tudi izboru barvnih odtenkov za stene, ki jih lahko po željah polepite s tapetami različnih vzorcev, kar je še eden od sodobnih trendov. Z nekaj triki lahko spalnico hitro spremenite v udoben dnevni prostor ali pravo pisarno v malem. S kakovostnimi osnovnimi pohištvenimi kosi in ustrezno izbranimi dodatki bo vaša spalnica vedno pripravljena, da si v njej odpočijete, naberete nove energije in se hkrati naužijete njene brezčasne lepote.