Priznane blagovne znamke pnevmatik in njihove značilnosti

1794
pnevmatike

Izbira najbolj primernih pnevmatik za vaš avtomobil je opravilo, ki se mu splača posvetiti nekaj časa. Svetujejo vam lahko prijatelji in vulkanizer, a vendar je lastno znanje neprecenljivo, saj vi najbolje veste kakšen voznik ste. Zakaj je to pomembno? Ker se pnevmatike izbira tudi na tip vožnje. Pomembno pa je poznati tudi proizvajalce, Nokian je npr. prvi začel z razvojem zimskih pnevmatik, motoristi po Evropi pa prisegajo na Michelin. Ne glede na to, ali gre za letne ali zimske pnevmatike, je ponudba  izjemno pestra.

Pnevmatik se danes ne kupuje le pri vulkanizerjih, ampak to lahko storite tudi na drug način. Eden od teh je spletni nakup, kjer so vam na enem mestu na voljo pnevmatike različnih blagovnih znamk. Da pa bo odločitev nekoliko lažja, vam bomo predstavili nekaj najbolj priznanih blagovnih znamk pnevmatik in njihovih značilnosti.

Nokian

Najbolj severni proizvajalec pnevmatik, podjetje Nokian Tyres ima sedež na Finskem in v svoji proizvodnji izdelujejo pnevmatike za osebna vozila, tovorna vozila, avtobuse in tudi težko strojno opremo. Gre za izjemno ugledno blagovno znamko gum, ki je postala skoraj sinonim za zimske pnevmatike. Prav oni so namreč leta 1934 izumili prvo zimsko pnevmatiko, imenovano Kelirengas. Prednost pred konkurenco jim omogoča tudi poseben objekt za testiranje pnevmatik, kjer so, v arktičnih razmerah, zimske gume preverjene v ekstremnih temperaturah, na ledu in snegu. 

Continental

Continental je nemško podjetje s sedežem v Hannovru. Ustanovljeno je bilo leta 1871 in je od takrat postalo četrti največji proizvajalec gum na svetu. Avtomobilske gume niso njihov edini proizvod, ampak boste v njihovi ponudbi našli tudi pnevmatike za gospodarska vozila, motorje in celo kolesa. 

Letne gume Continental veljajo pri nas za zelo priljubljene, predvsem zaradi svoje kvalitete, oprijemljivosti cestišča in udobja med vožnjo. Najpogosteje jih kupujejo lastniki osebnih vozil ali pa tisti, ki imajo vozila na 4×4 pogon.

Goodyear

Goodyear je ameriško podjetje katerega začetki segajo v leto 1898. Podjetje proizvaja pnevmatike za avtomobile, lahke tovornjake ter kmetijska vozila, tovorna vozila in gradbena vozila, s svojimi odličnimi lastnostmi pa zadovoljujejo pričakovanja najzahtevnejših kupcev. 

Pnevmatike Goodyear so znane po svoji kakovosti, zato ni nič nenavadnega, da jih uvrščamo v tako imenovani premium razred. Njihova tehnologija je podrejena izključno varnosti, zato so te pnevmatike dobra izbira za voznike, ki na prvo mesto postavljajo varno in udobno vožnjo. 

pnevmatike mehanik

Michelin

Poleg podjetij Bridgestone in Goodyear je Michelin eden od treh največjih proizvajalcev pnevmatik na svetu. Gre za svetovno znan francoski koncern, ki je bil ustanovljen leta 1889, danes pa se njihove gume proizvajajo v kar 19 državah sveta. Pnevmatike Michelin za osebna vozila, poltovorna in tovorna vozila so odlične kakovosti, so izjemno vzdržljive in znane predvsem po oprijemljivosti cestišča. Michelin pa je zagotovo dobro poznan vsem motoristom, saj so gume Michelin uradne pnevmatike Moto GP, kar pove ogromno o njihovi kakovosti.

Dunlop

Pnevmatike Dunlop se proizvajajo od leta 1889. Izjemno so popularne v moto športih ter med tistimi vozniki, ki obožujejo dinamično vožnjo. Njihove neprecenljive izkušnje na tekmovalnem področju, so privedle do inovativnih tehnologij tudi pri izdelavi pnevmatik za osebna vozila, ki so namenjena vsakodnevni vožnji. Zato ni nič presenetljivega, da se pnevmatike Dunlop ponašajo z svojo visoko zmogljivostjo in vzdržljivostjo.

Pirelli

Italijansko podjetje Pirelli že od leta 1901 izdeluje kvalitetne pnevmatike višjega cenovnega razreda. Trenutno so peti največji proizvajalec pnevmatik na svetu, ki se ponašajo z vrhunskimi rezultati na raznih testih. Izjemno so priljubljene med vozniki z malce boljšimi jeklenimi konjički, ki iščejo vrhunsko kvaliteto gume z dobrim oprijemom cestišča.

Hankook

Pnevmatike Hankook so korejskega izvora in se po prodaji uvrščajo na sedmo mesto na svetu. Razlog za njihovo priljubljenost je odlično razmerje med kakovostjo in ceno pnevmatik. Znane so po svoji zanesljivosti v najbolj ekstremnih vremenskih razmerah, zato ni nič presenetljivega, da so zimske pnevmatike Hankook med vozniki zelo iskane. Posebna sestava gumene zmesi in vzorec tekalne površine vam zagotavljata popolnoma varno vožnjo na spolzkem cestišču.

Bridgestone

Bridgestone je vodilni svetovni proizvajalec gum, katerega zametki segajo v leto 1931. Njihove pnevmatike so namenjene vsem osebnim vozilom, vozilom na 4×4 pogon in lažjim tovornim vozilom. Njihova velika paleta izdelkov vam omogoča, da boste v njihovi ponudbi zagotovo našli primerno pnevmatik, ne glede na zahteve našega vozila in način vožnje.

Pnevmatike Bridgestone spadajo v višji kvalitetni in cenovni razred in predstavljajo sinonim za kakovost in odličnost. Odlikuje jih odlična izdelava, udobnost v vožnji in dobra vzdržljivost, zaradi katerih dosegajo visoke ocene na vseh neodvisnih testih pnevmatik.

pnevmatike guma

Sava

Sava je eden od vodilnih proizvajalcev pnevmatik v jugovzhodni Evropi z dolgoletnimi izkušnjami v gumarski industriji. Od leta 2004 so v lasti Goodyear, njihove pnevmatike pa se izdelujejo v številnih evropskih tovarnah.

Pnevmatike Sava s svojo dolgoletno tradicijo predstavljajo zanesljivo izbiro za razumno ceno. Rezultat njihove preizkušene tehnologije, so kakovostne, zanesljive in trpežne pnevmatike. Širok nabor pnevmatik vam omogoča, da poiščete najboljšo alternativo za dražje blagovne znamke, zato smo prepričani, da vas ne bodo razočarale.

Fulda

Že od svojih prvih začetkov, ki segajo v leto 1906, so pnevmatike Fulda zasnovane tako, da omogočajo varno vožnjo tudi v najtežjih voznih razmerah. V svoji proizvodnji izdelujejo pestro paleto izdelkov, kot so na primer zimske in letne pnevmatike za osebna vozila, pnevmatike za vozila na 4×4 pogon, poltovorna vozila in tovorna vozila, pa tudi gume za kmetijsko mehanizacijo.

Za pnevmatike Fulda bi lahko rekli, da gre za nemško kakovost po ugodni ceni. Pnevmatike so zasnovane na takšen način, da prinašajo najboljše uravnotežene vozne lastnosti, od vodljivosti in zaviranja do izkoristka goriva ter kilometrine.

Ne glede na to, katero blagovno znamko izberete, pa vedno poskrbite, da imate na vozilu pnevmatike primerne letnemu času, da imajo dovolj profila in da so nepoškodovane in napolnjene do primernega tlaka.