Z mineralno vodo Donat.mg do dobrega počutja in prebave    

1714
donat mg

Prebava je proces razgradnje hrane v našem telesu na uporabne in neuporabne snovi. Ker deluje praktično sama od sebe, nanjo pogosto pozabimo. Pozornost ji začnemo posvečati šele takrat, ko nam začne povzročati težave. Ker pomembno vpliva na naše počutje in kvaliteto življenja, je prav, da bolje spoznamo, kako pomembno funkcijo opravlja in kako jo lahko s pomočjo mineralne vode Donat.mg vzdržujemo v dobrem stanju.

Zakaj je prebava pomembna?

Prebavni sistem ima v našem telesu življenjsko pomembno funkcijo. Sestavljen je iz več faz, ki si med seboj sledijo v točno določenem vrstnem redu. Bistvo prebave je v tem, da razgradi snovi, ki smo jih zaužili, na tiste snovi, ki jih naše telo potrebuje za nemoteno delovanje in snovi, ki jih ne potrebuje, ali pa mu celo škodijo. Te snovi telo tudi izloči.  Znak dobre prebave pri odraslem človeku je opravljanje velike potrebe enkrat dnevno.

Kadar imamo urejeno prebavo, pomeni, da je v našem črevesju 38 bilijonov različnih bakterij, ki živijo v ravnovesju in skrbijo za vzdrževanje črevesne flore in razgradnjo snovi. Zaradi posledic modernega življenjskega tempa, se lahko ta sistem poruši in pride do prebavnih težav. Dejavniki, ki povzročijo prebavne težave so predvsem nezdravo in neredno prehranjevanje in pitje, pomanjkanje gibanja in stres.

Kakšne so posledice neurejene prebave?

Kot že zgoraj omenjeno, sta največji vzrok za prebavne težave hrana in hiter življenjski tempo. Neurejena prebava pa ima lahko različne posledice. Največkrat se kažejo v obliki zaprtja in kroničnega zaprtja.

Zaprtje je stanje, ko črevesna stena nepotrebnih snovi ne poriva več proti izločalu. Povprečen odrasel človek naj bi veliko potrebo opravljal enkrat na dan. Ko se to povprečje zmanjša na manj kot trikrat na teden, blato postane grudasto ali zelo trdo in ko začnete čutiti bolečine v trebuhu ali napihnjenost, je to rdeči alarm, da vaša prebava potrebuje pomoč.

Zaprtje slabo vpliva na vaše počutje, poleg tega pa lahko vodi tudi v kronično zaprtje, torej trajne težave s prebavo. Zato je pomembno, da ko opazite prve znake, da z vašo prebavo nekaj ni v redu, ustrezno ukrepate. V takih primerih je priporočljivo pitje naravne mineralne vode Donat.mg.

donat mg prebava

Kako vzdrževati zdravo in dobro urejeno prebavo?

Kljub različnim načinom, ki vam lahko pomagajo odpraviti težave s prebavo, pa naj vas še vedno vodi misel, da je bolje preprečiti kakor zdraviti. Zato vam ponujamo 5 nasvetov, ki vam bodo pomagali, da bo vaša prebava zdrava in urejena.

  1. S svojega jedilnika črtajte vnaprej pripravljeno hrano

Vnaprej pripravljena hrana vsebuje umetne snovi in konzervanse, ki negativno vplivajo na črevesje in rušijo črevesno floro. Za uravnavanje ravnovesja je zato priporočljivo uživanje naravnih napitkov, ki črevesa ne dražijo. Eden izmed njih je mineralna voda Donat.mg.

  1. Poskrbite za redno gibanje

Redno gibanje pozitivno vpliva na vaš metabolizem. Za odraslega človeka je priporočljivo, da se intenzivno giblje vsaj 30 minut na dan.

  1. Pazite, da zaužijete dovolj tekočine

Primeren vnos tekočine je nujno potreben za delovanje vašega organizma, torej tudi za prebavo. Priporočen dnevni vnos tekočine je odvisen od vaše mase in dejavnosti, ki ste jih opravljali. Najbolj priporočljivo je pitje vode, saj ne vsebuje škodljivih snovi za vaše telo.

  1. Poskrbite za redno in uravnoteženo prehrano

Uravnotežena hrana pomembno vpliva na delovanje prebavnega trakta. Še posebej se priporoča zadostna količina vlaknin.

  1. Ne poslužujte se uporabi umetnih odvajal

Umetna odvajala bodo res poskrbela, da se boste v primeru zaprtja hitro odprli. Toda na dolgi rok vam lahko povzročijo veliko težav, saj močno zdražijo črevesje. Bolj dolgoročna rešitev je dnevno uživanje mineralne vode Donat.mg, ki v sebi nima črevesju škodljivih snovi in skrbi za uravnovešeno prebavo.

Prebava je pomemben proces, ki se odvija v našem telesu. Posledice prebavnih težav lahko močno vplivajo na vaš vsakdanjik. Zato za urejeno prebavo lahko s pitjem mineralne vode Donat.mg poskrbite, še preden se začnejo težave. S tem boste preprečili morebitne težave, sami pa se boste bolje počutili in imeli več energije za vsakdanje izzive.