Pralni stroji za sodobne gospodinje

3327
pralni stroji gumb

Pralni stroji so naprave, ki omogočajo našim oblačilom daljšo življenjsko dobo. Poleg tega, da so zmožni blago oprat in očistit, ga pri tem tudi negujejo. Vsekakor pa je to v večini odvisno od kvalitete pralnega stroja ter materialov, iz katerih so izdelani. Dandanes si enostavno ne znamo več predstavljati življenja brez tovrstne naprave, znano pa je, da so včasih perilo prali ročno. Za ženske je bilo to kar naporno opravilo, kajti zahtevalo je veliko mero fizične pripravljenosti in moči. Ob izumu pralnega stroja, so v gospodinjstva prišle te priročne naprave, ki so olajšale delo gospodinjam. Pravi stroji so bili počasni in glasni, dandanes pa temu ni več tako. Na trgu so se pojavili različni proizvajalci tovrstnih strojev, ki zagotavljajo kakovost pri svojem delovanju.

Če se odločite za stroj in njegov nakup, se pozanimajte o prednostih in slabostih različnih modelov in proizvajalcev. Pralni stroji so namreč izdelani s strani različnih proizvajalcev ter so tudi različnih tehnologij, pri izbiri pa morate upoštevati svoje lastne želje in potrebe. V spletni trgovini Harvey Norman se lahko pohvalijo z raznimi znanimi imeni, kot na primer Gorenje, Bosch, Candy in Electrolux. V svoji ponudbi imajo še proizvode drugih proizvajalcev, vsekakor pa se lahko pohvalijo s kvaliteto vseh izdelkov.

Pralni stroji so prav tako različni po energijskih razredih, kar pomeni, da je pri njihovem delovanju različna tudi učinkovitost. V osnovi poznamo naprave, ki spadajo v energijski razred C pa vse tja do energijskega razreda A+++. Naprave razreda C so znane po tem, da porabijo veliko količino energije pri svojem delovanju. Energijski razred A je izredno varčen, vsak plus (+) pa pomeni še za 10 odstotkov nižjo porabo. V spletni trgovini Harvey Norman, so pralni stroji zgolj energijskega razreda A, zato ker skrbijo za naš planet. S tem pripomorejo k večjemu izkoristku energije ter manjši porabi. Na ta način bojo uporabniki prihranili pri svojem denarju, zato je dobro, da se odločite za pralni stroj višjega energijskega razreda.

Pralni stroji imajo različno zmogljivost pranja, so različnih velikosti, globine. Zmogljivost pranja se nanaša na količino perila, ki ga je stroj zmožen oprati. V spletni trgovini Harvey Norman imate na izbiro od 5 do 10 kilogramske pralne stroje. Slednji so zmožni oprati veliko količino perila naenkrat. Lahko izbirate med različnimi hitrosti ožemanja perila, večja je hitrost, manj mokro bo perilo, ko ga boste vzeli iz stroja. Posledično se bodo oblačila tudi hitreje sušila. Hitrost ožemanja je predvsem pogojena z vrtljaji bobna. V ozir vzemite tudi dejstvo, da višji vrtljaji poškodujejo občutljivejša oblačila ali tkanino. V kolikor se odločate za nakup novega stroja, vzemite v razmislek tudi način odpiranja vrat stroja. Pralni stroji se namreč lahko odpirajo z zgornje ali s sprednje strani. Odločitev je popolnoma vaša, čeprav je v veliki meri odvisna od vrste prostora, ki ga imate na voljo. Večina strojev ima zaslon, na katerem se pokaže čas, ki ga potrebuje za opravljeno delo. Na njem so prikazane vse osnovne informacije, ki se navezujejo na samo pranje. Tovrstni zasloni so v pomoč, saj lahko tako točno veste kdaj bo vaše perilo oprano.

Pralni stroji so v zadnjem času doživeli velik napredek, saj so pri njihovem delovanju že razvili skupek tehnologij, ki pozitivno vplivajo na uporabniško izkušnjo. Eden izmed takih je inverter motor, ki omogoča tiho delovanje, večjo energijsko učinkovitost in boljšo vzdržljivost stroja. Učinkovitost pranja s pomočjo omenjenega motorja je enaka, ob enem pa skrajšamo čas pranja za kar 25 odstotkov. Poznamo tudi AddWash sistem, ki omogoča uporabniku dodajanje perila kar med pranjem. EcoBubble tehnologija omogoča pranje pri nizkih temperaturah in podobno. Večina strojev ima sedaj tudi program likanja, kar omogoča sodobni gospodinji prihranek na času in energiji.

Če se odločite za nakup novega pralnega stroja, imate v spletni trgovini Harvey Norman pestro izbiro naprav. Na voljo imate različne blagovne znamke, ki zagotavljajo kvaliteto pranja.