Katere priložnosti za nakup ponuja cybermonday?

1454
cybermonday

Leta nazaj je črni petek dolgo pomenil najbolj dobičkonosen dan pri številnih prodajalcih, zadnja leta pa se je le ta razvlekel kar v cel konec tedna. Nakupovalna mrzlica izvira iz Amerike, pri čemer se popusti začnejo že na zahvalni dan in trajajo vse do spletnega ponedeljka. Zahvalni dan se vsako leto odvija na zadnji četrtek v mesecu novembru, torej je cybermonday vsako leto prvi ponedeljek po zahvalnem dnevu.

Cybermonday se je pojavil šele leta 2005 in so si ga zaradi vse bolj priljubljenega spletnega nakupovanja izmislili ameriški spletni trgovci. Sprva so popust ponujali predvsem prodajalci elektronike in računalništva, v zadnjih letih pa lahko na ta dan kupite praktično vse, kar si zaželite. Če ste zamudili ponudbo, ki vam jo je nudil blackfriday, je cybermonday akcija priložnost, da izdelek kupite še ceneje.

Spletno nakupovanje je vedno bolj priljubljeno

Razvoj svetovnega spleta je povzročil, da je tudi spletno nakupovanje vedno bolj priljubljeno. Številni trgovci se trudijo svoje izdelke prodajati po različnih tržnih poteh in svetovni splet je eden izmed njih. Z njegovo pomočjo lahko danes kupite izdelke praktično iz celega sveta, ne da bi pri tem zapustili udobje domačega fotelja.

Prednosti spletnega nakupovanja pa niso spoznali le kupci, ampak tudi trgovci. In kaj je bolje kot ponuditi potrošnikom dodatne popuste pred božičnim nakupovanjem daril? Tega so se navadili tudi že kupci, zato ni nič nenavadnega, da vsi nestrpno čakajo popust, ki ga ponuja cybermonday prvi ponedeljek po zahvalnem dnevu. Cybermonday najboljše ponudbe so tako na voljo vsem potrošnikom, ki želijo preko spleta kupiti poceni izdelke, hkrati pa je nekakšna razprodaja izdelkov, ki se jih želijo trgovci znebiti.

cybermonday voziček

Cybermonday akcija, ki jo ponujajo spletne trgovine, je priložnost za poceni nakup

Ne glede na to, ali gre za cybermonday ali ne, je znano, da potrošniki preko spleta najraje kupujejo oblačila, športno opremo in obutev. Temu sledijo razni kuhinjski aparati in naprave za gospodinjstvo, izdelki za vsakdanjo uporabo (kozmetika in hrana), računalniška oprema in elektronika. Kadar pa je govora o cybermonday najboljših ponudbah, pa je vsekakor na prvem mestu elektronika.

Cybermonday je že v samih začetkih pomenil, da je to razprodaja predvsem naprav iz sveta elektronike. Kasneje so se cybermonday najboljše ponudbe dopolnile še s preostalimi izdelki, vendar je elektronika še vedno na prvem mestu po priljubljenosti in višini popusta, ki ga ponujajo trgovci na ta dan. Številni kupci se zato na cybermonday pripravljajo že več dni prej, ko pregledajo celotno spletno ponudbo, nekatere trgovine pa že pred razprodajo tudi objavijo svoje cybermonday najboljše ponudbe in kakšen popust bo na voljo.

Razprodaja elektronike je priložnost za nakup novega telefona ali druge pametne naprave

Konec leta je za mnoge trgovce tudi priložnost, da prodajo številne naprave s področja elektronike, ki so jim ostale še na zalogi. Prav tako je cybermonday akcija priložnost, da prodajo tudi modele pametnih naprav, ki so stare že več kot eno leto in jih običajno proizvajalci ne izdelujejo več. Običajno gre za kakovostne in zmogljive naprave, ki si jih sicer težko privoščimo, tako pa nam cybermonday ponudi priložnost za nakup po dostopnih cenah.

Pametni telefoni so naprave, ki se neprestano izpopolnjujejo. Številni proizvajalci dajo tako vsako leto na tržišče nove modele telefonov, ki so še zmogljivejši in naprednejši. Cybermonday akcija je tako priložnost za nakup za vse tiste modele, ki se umikajo s tržišča in na ta način postanejo cenejši.

Podobno je tudi s tabličnimi računalniki. Sicer velja pravilo, da bolj kot je naprava zmogljiva, večji popust lahko pričakujete. Predvsem je med kupci zaželen Applov iPad, ki ga v času cybermonday najboljše ponudbe dobite po veliko bolj dostopni ceni kot pa sicer.

cybermonday kartica

Igralna konzola PS4 je pomemben del akcijske ponudbe, ki jo po vsem svetu ponuja cybermonday, Slovenija pa se pri tem tudi ne razlikuje. Popust na tovrstne konzole je že leta v cybermonday najboljši ponudbi, možno pa je, da za ceno konzole dobite poleg še paket iger.

Cybermonday pa velja tudi za idealen čas za nakup najnovejšega televizorja, če le tega še nimate. Glede na to, da trenutno predstavljajo prihodnost televizije 4K televizorji, je cybermonday akcija zagotovo priložnost, ki ste jo čakali.

Poleg elektronike lahko kupite tudi druge številne izdelke

Je že res, da so cybermonday najboljše ponudbe sprva vključevale predvsem naprave iz sveta elektronike, danes pa so se jim s svojimi popusti pridružili tudi akcije za preostale izdelke. Zato ni nič presenetljivega, da velja cybermonday trenutno za najpomembnejši dan spletnega nakupovanja različnih artiklov.

Glede na to, da cybermonday sovpada tudi z začetkom predbožičnega vzdušja in nakupovanja, je to tudi priložnost za nakup številnih daril. Trije dobri možje, ki se zvrstijo v mesecu decembru so tako glavni razlog, da je v tem času tudi večje povpraševanje po igračah za otroke, športni opremi in oblačilih, obutvi in drugih drobnih izdelkih, ki jih v tem času lahko kupite svojim najbližjim. Vsekakor pa določena mera premišljenega nakupovanja kljub velikim popustom ni nikoli odveč.