Kakšna so res kakovostna vhodna vrata?

1169
vhodna vrata

Vhodna vrata predstavljajo pomemben element, ki zunanjosti hiše doda dušo. Skozi njih se dnevno sprehajamo, hkrati pa so tudi prvi stik obiskovalcev z našo hišo. Danes je na trgu že zelo široka ponudba vhodnih vrat, zato je dobro poznati karakteristike kakovostnih vhodnih vrat, saj boste le tako za svoj denar dobili najboljše.

Res je, da ima vsak kupec drugačne predstave, kakšna naj bi bila kakovostna vhodna vrata. Nekateri se bolj osredotočajo na premišljen dizajn oziroma stil, drugi cenijo visoko funkcionalnost in tehnološke dodatke, kot je na primer čitalec prstnih odtisov, tretji pa dajo največji poudarek na same materiale, ki so za izdelavo vhodnih vrat uporabljeni. Sredina pa je nekje vmes in združuje vse tri elemente. Kakovostna vhodna vrata morajo tako imeti dovršen dizajn, visoko funkcionalnost in izdelana morajo biti natančno ter iz kvalitetnih materialov.

Dovršen dizajn

Dizajn oziroma stil vhodnih vrat za samo uporabo vrat ne igra ključnega pomena, toda predstavlja glavni adut, po katerem se oceni, ali so vhodna vrata lepa ali ne. Še tako kvalitetna ročna izdelava in tehnološki poudarki ne popravijo vtisa, če vhodna vrata niso lepa na pogled. Zato bodite pri izbiri pozorni, da vas svetovalci podjetja, v katerem želite izbrati prava vrata za vas, res poslušajo in upoštevajo vaše želje, hkrati pa pri svetovanju dodajo še svoje znanje, pridobljeno iz prakse. Končen izgled vhodnih vrat bo tako odražal premišljenost in kakovost.

Visoka funkcionalnost

Glavni namen vhodnih vrat je, da se brezhibno odpirajo in zapirajo, odklepajo in zaklepajo, saj nam s tem omogočajo vsakodnevno brezskrbno odhajanje in prihajanje v varno zavetje našega doma. Zato morajo biti kakovostna vhodna vrata izdelana tako, da se ne bodo povešala, da bodo dobro tesnila in preprečevala nepotrebne izgube toplote, ter da bo ključavnica brezhibno delovala. Seveda so to karakteristike, ki jih ne morete preveriti ob ogledu vhodnih vrat v salonu, zato je dobro o tem povprašati prodajalca, za še večjo gotovost pa se pozanimajte, ali poznate koga, ki je vrata izbral pri istem podjetju, kakor želite vi. Če ugotovite, da ga poznate, se obrnite nanj in ga vprašajte za mnenje, kako se vhodna vrata obnesejo po večletni vsakodnevni uporabi.

vhodna vrata zelena

Danes pa lahko vhodna vrata obogatite tudi s kakšnim tehnološkim dodatkom, s katerim lahko vratom še povečate funkcionalnost. Eden najbolj znanih je čitalec prstnih odtisov. Ta vam omogoča, da vanj shranite prstne odtise vaših družinskih članov oziroma vseh ljudi, za katere želite, da jim vhoda v vašo hišo ne sme preprečiti zaklenjena ključavnica. Čitalec prstnih odtisov bo tako poskrbel, da bo vaš otrok tudi v primeru, da je pozabil ključe doma, lahko brez težav prišel v hišo. Marsikoga ob  tem skrbi, kaj se zgodi, ko zmanjka elektrike. Večina vhodnih vrat, ki ima nameščen čitalec prstnih odtisov, ima vgrajeno tudi klasično ključavnico, ki bo v primerih izpada elektrike ali kakšne druge okvare omogočala prehod iz in v hišo.

Izdelava in materiali

Ko govorimo o kakovosti vhodnih vrat, to najbolje odražata kakovost uporabljenih materialov in izdelava. Velik plus h kakovosti je ročna izdelava vhodnih vrat. To ne pomeni, da so vhodna vrata ročno izdelana v celoti, ampak da podjetje omogoča ročno izdelavo v smislu dodelave osnove. S tem se izognete raznim masovnim strojnim napakam, saj so vsaka vrata pregledana in dodelana s strani strokovnjaka. Hkrati pa delni ročni postopek izdelave vrat omogoča personifikacijo, natančnost in zadovoljitev vaših želja, saj strokovnjaki dobro poznajo pravila pri rokovanju z določenim materialom.

Pomembno je tudi, da podjetje sodeluje z dobavitelji kakovostnih materialov. Danes se za izdelavo najpogosteje uporabljata aluminij in les v različnih kombinacijah s še drugimi materiali.

Vhodna vrata predstavljajo pomemben del vaše hiše. Pri izbiri bodite pozorni na njihov stil, funkcionalnost ter kakovost materialov in izdelave. Ti kriteriji vas bodo pripeljali do vrat, ki vam bodo lahko služila še desetletja.