Led reflektorji imajo dolgo življenjsko dobo

1166
led reflektorji

Led reflektorji so uporabni tako za poslovne kot tudi javne in domače prostore. Najpogosteje se uporabljajo za osvetlitev nogometnih in drugih igrišč, telovadnic, industrijskih proizvodnih prostorov, skladišč, dvorišč in teras. So odlična zamenjava za halogenske reflektorje, sestavljeni iz ohišja iz aluminija in kaljenega stekla. Delujejo na napetosti 220V/50Hz. So izredno varčni, saj vam lahko prihranijo do 90 odstotkov električne energije, njihova življenjska doba pa je skoraj neverjetna, saj delujejo do 100.000 ur in to brez vzdrževanja. Zaradi zaščite IP65 so vodotesni in odporni na prah in tresljaje. Vrhunska kakovost vam omogoča najkvalitetnejšo osvetlitev , moderen videz ter ogromne prihranke, zato so led reflektorji izredno priljubljeni in iskani.

Led reflektor 100 W IP65 4200K je namenjen za uporabo doma ali na javnih površinah, je visoko kakovosten in energetsko varčen, z njim lahko zamenjate obstoječe reflektorje in na ta način pridobite kvalitetno in varčno razsvetlitev. Vsebuje najkvalitetnejše SMD led čipe, ki se napajajo s konstantnim tokom, ima steklen prosojen pokrov, oddaja pa 8000 lumnov svetilnosti in je seveda tudi vodoodporen, doseže pa življenjsko dobo do 30.000 ur uporabe.  Prav tako za domačo uporabo, pa tudi za tehnološko in komercialno je primeren led reflektor 10W IP65 4200K, njegova svetilnost pa doseže 800 lumnov. Med led reflektorji je veliko različnih zmogljivosti, zato se morda posvetujte s strokovnjakom, če niste prepričani kateri je primeren za vaš prostor. Vsi pa so primerni za zamenjavo obstoječih reflektorjev, izredno varčni z dolgo življenjsko dobo. Različica led reflektor 20W IP65 4200K oddaja 1600 lumnov in je seveda vodoodporen. Višjo zmogljivost ima  30W IP65 4200K, ki doseže 2400 lumnov, naslednja je različica 50W IP65 4200K z dosego 4000 lumnov. Prav vsi našteti modeli pa so na voljo tudi s senzorjem, tako, da se lahko odločite za nakup modela s senzorjem ali brez njega, odvisno za kakšen prostor ga potrebujete.

led reflektorji luč

Led reflektorji so primerni za osvetlitev delovnih prostorov, predvsem delovnih površin, delovnih miz in pultov, dvorišč, fasad, reklamnih tabel in tudi vseh ostalih površin, ki jih z osvetlitvijo lahko poudarite, saj so odlični za dekoracijo. Tudi za vašo varnost so dobrodošli, saj lahko vašo hišo ponoči osvetlite, kar bo zaščitilo vaše premoženje ali pa osvetlite pot do vhoda v hišo, vrtno teraso ali balkon, del zunanjih površin okoli hiše ali jih uporabite za nočno razsvetlitev zabave. Pri izbiri in nakupu morate biti previdni, da izberete ustrezen model reflektorja, ki bo služil svoji namembnosti, predvsem je potrebno vedeti kolikšno svetilno moč potrebujete in med led reflektorji izbrati model s senzorjem ali brez, odvisno od želje in namembnosti. Po nakupu se ne ustrašite montaže, saj je zelo enostavna, ki jo boste hitro opravili s priloženimi navodili za montažo, le elektrike ne pozabite izklopiti pred začetkom menjave.

Pri modelih z integriranim senzorjem, ki avtomatsko prižigajo in ugašajo reflektor pa razmislite kam ga boste postavili, da bo zadostil svojemu namenu. Senzor je lahko na premike ljudi, pa tudi kakšna žival ga bo sprožila ali pa na senzor za svetlobo, ki bo prižgal reflektor takrat, ko bo postalo temno.  Razmislite tudi o tem, kam želite namestiti led reflektorje, to je odvisno predvsem od namena, ali želite razsvetlitev zaradi varnosti ali dekoracije. V vsakem primeru pa je reflektor potrebno namestiti čim višje pod streho ali na vogal, da dobite dovolj velik svetilni kot. Pri dekoracijah določenih elementov ali predmetov pa ga lahko namestite tudi na tla, s tem nimate svetilnega kota na okoliški površini, pač pa poudari nek detajl, kar pa je tudi odlična tehnika, če želite urejeno, edinstveno in sodobno okolico vašega doma. Seveda so vsi zunanji reflektorji tudi vodoodporni in s tem odporni na vlago in dež.

Dekorativne reflektorje lahko uporabite za kreiranje bolj prijaznega prostora, led reflektorji vam popestrijo vsak notranji ali zunanji prostor. Tehnični reflektorji pa so primerni za uporabo v delavnicah, garažah, na gradbišču, z njimi lahko osvetlite vhode in dvorišče in dovoze. Barva svetlobe je pomembna ne samo za osvetlitev, vpliva tudi na vaše zdravje. V sočnih, svetlih dnevih je splošno počutje veliko boljše kot v turobnih, temačnih dnevih, sploh, če ti trajajo dalj časa. Temačnost vpliva na zmanjšanje koncentracije in lahko privede celo do depresije. Barvo svetlobe lahko v grobem razdelimo na hladno in toplo. Led svetloba je svetloba, ki je najboljši približek dnevne svetlobe, saj ima le ta okoli dvanajste ure več kot 5000 K, pri led razsvetlitvi pa lahko izbirate svetila in reflektorje do 6000 K. Vsekakor so led reflektorji dobrodošla inovacija za razsvetljavo, saj z njimi praktično lahko ustvarite ambient, ki ga želite, izbirate med hladnimi in toplimi toni, različnimi izvedbami in oblikami, primerni so za vse vrste notranjih prostorov in zunanjih površin, poleg naštetega pa so tudi izredno varčni, z njimi boste prihranili kar nekaj denarja glede na klasično razsvetljavo, se ne segrevajo, kar je še zlasti dobrodošlo v poletnih vročih dnevih, njihova življenjska doba pa naravnost navdušuje, sploh če jih primerjate s halogenskimi reflektorji, ki so v današnjem času že zastareli.