Kakšne prednosti ima montessori pohištvo za otrokov razvoj?

533
montessori pohištvo

Montessori pohištvo je izjemno zaradi posebnosti, ki je nima nobeno drugo pohištvo na trgu in daje vašemu otroku nekaj, kar ga bo razvilo v zdravo in sposobno odraslo osebo. Gre namreč za pohištvo, ki ima tudi didaktično noto, saj je Montessori šola zelo znana po inovativnih in blagih ter zel učinkovitih prijemih učenja otrok. Montessori pohištvo je namenjeno temu, da se vaš otrok počuti dobro ter da se uči in razvija svoje motorične, živčne, čustvene in umske sposobnosti.

montessori pohištvo

Kaj is za svojega otroka najbolj želite? Zagotovo ste eden od klasičnih staršev, ki seveda želijo, da bi bil njihov otrok zdrav, razvit, umsko razvit, iznajdljiv in uspešen v življenju. To je mogoče samo, če se razvijajo že v otroštvu živčevje in gibalne sposobnosti, kar razvije posledično možgane in vse ostale organe v telesu. K temu teži montessori pohištvo, ki vam pomaga razvijati vašega otroka.

Montessori pohištvo je oblikovano tako, da je pisano in živih ter otroku všečnih barv, saj so psihologi ugotovili, kaj imajo otroci najraje in kaj na njih najbolje vpliva. Tako boste našli pohištvo raznih barv in barvnih kombinacij, ki razvija otrokov vid ter občutek za estetiko in seveda čustva. Otrok ima potem rad tak stolček za hranjenje ali igrala za razvoj motorike.

Tudi ostali kosti pohištva, kot so postelje in pisalne mize so izdelane tako, da otroku kar najbolj olajšajo delo in učenje ter mu vplivajo voljo do tega, da skozi igro osvoji potrebne veščine za učenje. Zato je montessori pohištvo za vašega otroka res najboljša izbora, ki bo dolgoročna investicija v vašega potomca, ki je gotovo vreden več od zlata.

Posvetujte se s strokovnjakom, kaj točno bi vaš otrok potreboval glede na njegovo starost in stopnjo razvoja, na kateri je trenutno, saj so otroci precej različni in je vse odvisno od njihovih potreb ter vaših starševskih aktivnosti.