Kljub temu, da ima z mano tri otroke, si je omislil ljubico

28590
nezvestoba ljubica

Veljala sva za sanjski par. Vsi so naju občudovali nama zavidali. Ko sva dobila še tri čudovite otroke, je bila sreča popolna. Bili smo družina, ki jo pogosto vidimo v reklamah kjer sta nasmejana starša, razigrani otroci in zlati prinašalec.

Nekega dne pa se je ta pravljica, v trenutku spremenila v nočno moro.

Moj mož je bil že skoraj pet mesecev na misiji. Delal je namreč v vojski. Z otroci smo odštevali dneve, ko bomo spet vsi skupaj. Skoraj vsak dan smo se slišali in videli po Skpyu. Tisti večer, ko smo ga komaj priklicali je rekel, da ima veliko dela in da se javi kasneje. Otroke sem spravila spat, sama pa sem še pospravila in počakala, da pokliče. Ker je bila ura kar pozna in ni poklical sem se odločila, da ugasnem računalnik. Takrat pa mi pogled pritegne odprt okenček na ekranu, kjer ugotovim, da si dva dopisujeta po Skypu. Čudno mi je bilo, da se to vidi na mojem računalniku, zato malo pobližje pogledam in na prvi pogled ni bilo nič takega. Ob strani sta bili imeni žensko in moško, pisalo ni nič posebnega, pogovor pač.  Ampak, ko po nekaj sekundah dojamem čigavi imeni sta to mi naraste pritisk. Res pogovor ni bil nič posebnega. Vendar je bilo v besedah nekaj drugačnega. Nekaj kar pri mojem možu nisem bila navajena. Z mano se ni nikoli tako pogovarjal. Tisti trenutek sem pograbila telefon in ga poklicala. Seveda se ni oglasil. Ker se je pogovor končal, sem se odločila, da grem v posteljo. Vendar spanca ni bilo od nikoder. Ker je v meni rastla neka slutnja, sem vstala in spet sedla za računalnik. Začela sem raziskovati. Odkrila sem še več Skyp pogovorov, nekako mi je uspelo priti v njegove maile, dokumente…to vse je imel namreč zakodirano. In mogoče bi bilo bolje, da tega ne bi naredila. Zaradi tega kar sem tam odkrila, se mi je sesul svet. Moj prečudoviti mož je imel ljubico. Ki mu je pisala taka zaljubljena, erotična pisma, da me je kar zvijalo. Z njo je celo načrtoval dopust.

Čisto sem ponorela. Poklicala sem ga, vendar se ni oglasil. Seveda je spal sen pravičnega. No vsaj eden, ker jaz nisem mogla. Na telefonu in po skypu sem mu pustila na stotine sporočil. Zjutraj, ko se je končno oglasil, je seveda zanikal vse obtožbe. In obtožil mene, da sem vse narobe razumela in da sem paranoična.

Ne vem kako sem preživela naslednje dni. Ne spomnim se jih. Še dobro da sem imela podporo družine, ki so poskrbeli za otroke. Hoteli so mi celo priskrbeti letalsko karto do baze. Vendar ni dovolil, da pridem tja, da bi se pogovorila. Ni mi drugega preostalo, kot da počakam, da se čez mesec in pol vrne domov.

Vendar jaz nisem stala križem rok in sem stopila v stik z njegovo ljubico. Povedala sem ji svoje. Vendar je z grenkobo v glasu povedala, da ona nima s tem nič več. Da sta prekinila. Imela sem občutek, da ženska ne laže. Kasneje, ko sem pregledovala njegovo pošto, sem ugotovila, da se je z njo dopisoval in iskal nasvet glede ločitve. Svetovala mu je, da naj raje ostane z družino. In po najinem pogovoru mu je poslala še en mail. V njem je napisala, da ne more tekmovati z ženo in tremi otroki in čeprav ga ljubi,  je konec. No, sem si mislila to je šlo pa hitro. Ženska je dojela, da ni prostora zanjo.

Končno je napočil čas, ko se je vrnil domov. Med nama se je čutila velika napetost. Jaz bi se zelo rada takoj pogovorila, on se je pa izmikal z izgovori, da ima veliko obveznosti v službi, ker ga pol leta ni bilo.  Počakala sem še toliko, da smo praznovali sinov prvi rojstni dan, potem pa sem ga postavila pred dejstvo. In celo pripravljen se je bil pogovarjat. Ni znal povedat zakaj je naredil kar je. Mene je pa seveda znal obtožil, da nisem imela nikoli časa za njega. Ker vedno, ko je šel spat sem jaz še gledala televizijo namesto, da bi šla spat takrat, kot on. Ja res sem jo gledala, ampak zraven sem zlagala goro perila. Če pa nisem zlagala perila sem pa bila preutrujena. On je pozabil, da sem sama skrbela za najine tri majhne otroke, od tega je bil en dojenček, ko je on brez slabe vesti popokal torbo in šel zvečer igrat skvoš ali šel za nekaj tednov na teren.

No ampak vse to, kar se je zgodilo sem vzela kot budnico ali opozorilni znak, da bo treba najin zakon začeti utrjevati.

V naslednjega pol leta sva se res trudila, da bi nama uspelo. Bil je veliko doma, veliko se je ukvarjal z otroci. Bil je tak mož in očka, kot sem ga poznala. Potem pa pride spet en teren, pa drug teren in to se je zavleklo čez tri mesece. Vmes smo šli na dopust, imeli smo se lepo dokler mi moja svakinja ni namignila, da pri njemu ni vse tako, kot izgleda. Takrat so me njene besede zelo prizadele, ker sem se trudila mu zaupat in ne pogrevat, kar je bilo in nisem razumela zakaj mi to govori.

Jeseni mi je celo uspelo pobegnit za nekaj dni z prijateljicami v Amsterdam. Ko sem se vrnila, sem slutila, da nekaj ni v redu. In prav sem imela. Tudi v najhujšem scenariju ne bi pomislila, da so moje slutnje začetek najhujše more v kateri se bom znašla in nam bo vsem za vedno spremenila življenje.

Preberite si še drugi del zgodbe z naslovom Kljub temu, da ima z mano tri otroke, si je omislil ljubico, 2. del na https://www.firbec.si/omislil-si-je-ljubico-2-del/.