Zakaj izbrati študij na VSŠ Kranj?

2099
vss kranj

Na VSŠ Kranj lahko dokončate nekaj različnih programov in pridobite izobrazbo, ki je danes na poslovnem trgu precej iskana: lahko postanete logistični inženir oziroma inženirka, ekonomist oziroma ekonomistka, poslovni sekretar oziroma sekretarka, inženir oziroma inženirka strojništva, inženir oziroma inženirka elektrotehnike ali računovodja oziroma računovodkinja.

Nekatere izobraževalne ustanove, na primer VSŠ Kranj, svojim študentom ponujajo tudi študij od doma. Študij od doma ima kar nekaj prednosti pred klasičnim študijem, zaradi katerih se izbira online študija bolj splača. In katere so te prednosti? Vsaj šest jih je.

Učno okolje je bolj prilagojeno vam.

Če se bolje počutite doma kot v polni predavalnici, potem je študij od doma oziroma študij preko spleta gotovo prava izbira za vas. Oglasi za študij od doma običajno prikazujejo nasmejane ljudi, ki na naslanjaču v pižami in z računalnikom v naročju počnejo tisto, za kar morajo drugi obiskovati predavanja. To gotovo drži, ni pa vse, kar vam VSŠ Kranj v smislu študija od doma ponuja.

Študij od doma pomeni tudi, da vam ne bo treba tekati od kopirnice do kopirnice ter od knjižnice do knjižnice, da bi pridobili vso potrebno literaturo – vse vam bo namreč na voljo v spletnih učilnicah.

Lokacija ni pomembna.

Kjerkoli ste – v središču mesta ali na tropskem otoku – vse dokler imate dostop do interneta, lahko »obiskujete« predavanja, imate aktivne interakcije s sošolci in predavatelji, prebirate literaturo, skratka vse, kar bi sicer počeli na običajnem predavanju.

Lokacija tako resnično ni pomembna. Vse, kar šteje, je dostop do interneta ter vaša želja po tem, da uspešno zaključite vaše izobraževanje.

No, obstaja pa ena stvar, ki je na VSŠ Kranj ne morete narediti na daljavo – še vedno se morate osebno oglasiti in odpisati izpit, vendar vam študij od doma še vedno lahko močno olajša pridobivanje izobrazbe, sploh, če obstajajo okoliščine, zaradi katerih ne morete obiskovati predavanj na običajen način.

Urnik je prilagodljiv.

Študij od doma vam omogoča, da svoj študijski čas prilagodite svojemu dnevu in ne obratno. Če želite vstajati zgodaj zjutraj in takrat prebirati literaturo, lahko to storite. Če ste po službi in popoldanskem preživljanju časa z družino motivirani za študij, lahko svoje obveznosti opravljate tudi takrat.

Olajšanje za introvertirane osebe.

Mnogi ljudje so po svoji naravi introvertirani in lažje kot v družbi preživljajo čas doma. Takšnim lahko že samo sedenje v učilnici, polni drugih ljudi, predstavlja pravo muko, kaj šele, da bi morali sodelovati v debatah.

Nekaterim pa se zdi »obiskovanje« virtualnih predavanj lažje zaradi tega, ker okrog sebe nimajo polne sobe ljudi, ki bi jim lahko predstavljali distrakcijo. Doma se enostavno lažje zberejo, ker imajo okoli sebe mirno okolje in jim tišina pomaga pri lažji participaciji.

Lahko nadaljujete s kariero.

Kdor redno študira, običajno nima časa za razvijanje kariere. Če študirate preko spleta, pa lahko ne samo delate, ampak tudi gradite kariero, ki vas veseli, poleg tega pa si lahko ustvarite družino, saj imate več časa, da se ji posvečate.

Študij na VSŠ Kranj je plačljiv in to, da nimate fiksnega urnika za obiskovanje predavanj, pomeni, da lahko delate in si z delom plačate šolnino.

Izognete se vožnji sem in tja.

Ni hujšega kot to, da se vozite eno uro ali dlje, da pridete do šole, potem pa ugotovite, da je predavanje odpadlo in niste dobili oziroma niste videli obvestila. Pri online študiju tega ne boste nikoli doživeli, saj so vam gradiva ves čas na voljo, vi pa se odločite, kdaj boste študirali. Poleg tega se vam nikoli ne bo treba voziti v vremenskih razmerah, ki so lahko nevarne, na primer nevihte in zmrzali. Če ne živite blizu fakultete, vam lahko vožnja, četudi subvencionirana in z javnim prevozom, mesečno prinese kar visoke stroške. Tem stroškom se lahko popolnoma izognete, če študirate preko spleta, saj bo vaša pot do šole dolga le toliko, kolikor ste v danem trenutku oddaljeni od svojega računalnika.

Če bi radi diplomo pridobili brez da bi se zato morali voziti v oddaljen kraj ali postavljati svojo družino na stranski tir, se vpišite na VSŠ Kranj in študij dokončajte kar v udobju lastnega doma. Seveda pa študij od doma na VSŠ Kranj ni edina možnost – še vedno lahko svoje obveznosti opravljate na klasičen način, torej z obiskovanjem predavanj. Kakovostni predavatelji se bodo z veseljem posvetili vsakemu študentu posebej, predavanja pa so organizirala popoldan, s čimer je tudi redno zaposlenim omogočeno, da jih obiskujejo.