Bali – dežela peščenih plaž in čudovite kulture

1912
bali

Bali je ena zelo priljubljenih destinacij, saj mnogi pravijo, da je otok bogov in kljub temu, da je ogromno turizma je še vedno kot v raju in jim uspeva ohranjati tradicijo. Predvsem poznane so dolge peščene plaže, prostrana riževa polja in turkizna barva morja, ki vas naravnost prevzame. Če se odpravite na Bali teh počitnic ne boste pozabili. Tropska pokrajina vas bo navdušila in prav tako ljudje. Raziščete lahko veliko tropskih gozdov in različnih parkov. Zraven vseh naravnih bogastev, ki so na voljo si lahko ogledate tudi njihove zgodovinske znamenitosti, številne templje in obiščete festivale, ki se dogajajo ves čas.

Za potovanje se lahko odločite kadarkoli v letu, saj je vreme čez celo leto lepo, toplo in sončno. Imajo značilno tropsko podnebje, ki pa je vlažno in dosega visoke temperature. Izrazita sta dva letna časa, najnižje temperature so v mesecu juliju ( 27-28 stopinj), sušno obdobje je med mesecem aprilom in septembrom, obisk otoka se priporoča v tem času, vendar za naše razmere je pri njih vedno primerno za obisk.

Poteka veliko verskih obredov, spogledate se lahko tudi z običajnim življenjem v vasicah, kjer vas domačini navdušijo z načinom kako častijo svoja božanstva. Plešejo, pripravijo cvetje in okrasijo templje, ko imajo takšne vrste obred. V kolikor vam je pri srcu narava ne boste nikoli pozabili sončnih zahodov, ležanja pod kokosovimi palmami  ter vedno si boste zapomnili, kje so vaše najlepše plaže. Bali se postavi tudi z delno goratim svetom na zahodnem delu otoka, kje lahko obiščete tudi narodni park, večina življenja pa je na južnem delu otoka. Obiščete lahko jezero in krater ugaslega vulkana Batur.

V kolikor bi si želeli razvajati vam na otoku nudijo veliko spa centrov, različne masaže in gostinsko ponudbo na luksuznih destinacijah.

Umetnosti in kulture vam na Baliju ne bo zmanjkalo, prej vam bo zmanjkalo časa, da si vse ogledate. Zelo popularna destinacija na otoku Bali je letovišče Nusa Dua, kjer vas seveda pričaka dolga peščena plaža in rajsko podnebje. V tem letovišču imate na voljo veliko hotelov, če imate željo je tukaj še ena odlična priložnost surfanja ali potapljanja. Prav tako vam je na voljo votlina slonov, lahko greste na ogled riževih polj in predvsem ne smete izpustiti ogleda znamenitega templja Tgalalanga, ki je znan po tem, da je ob templju vodnjak mladosti in izvir, ki velja za svetega.

Resnično doživite celotno potovanje, vključujoč s kulinariko tamkajšnjih prebivalcev, tradicija je tam močno prisotna, vam pa na voljo po dostopnih cenah. Tradicionalna sestavina je seveda riž, ki se kombinira k jedem. Ponujajo vam veliko izbiro morske hrane in na voljo veliko svežega tropskega sadja.

Si želite košček Balija imeti doma?

V kolikor v kratkem ne boste obiskali otoka Bali vam lahko del čudovitega sveta pripeljem v vaš dom z njihovimi izdelki.

bali pokončne luči

Popestrite si prostor s svetilkami, ki so narejene iz školjk ali lesa, ki je zelo trpežen in ne bo nikoli iz mode. Stropne in stenske luči so na voljo v vseh barvah in izbirate lahko med različnimi oblikami in dizajni. Neverjetno topel občutek lesa vam pričara oprema kot so stoli, mize ali samo palmini listi, ki so lepo povezani v predal za shranjevanje sadja.

bali nastanitev

Postelje so unikatne in v vaš dom prinese poseben občutek topline.

bali otroski koticek

Tudi otroški kotiček lahko opremite s stvarmi iz Balija, čaka vas paleta različnih mizic, stolov, predalnikov, omaric v različnih barvah in stilih.

bali luč

V kolikor bi pa želeli komu podariti simpatično darilo, lahko in sicer je na voljo veliko lepo izdelanih skulptur v obliki mačk, želvic, ptic.  Posebni so okvirji za slike, šatuljice in majhni detajli, ki olepšajo vaš dom.

bali leseni izdelki

Vsi izdelki so ročno delo in iz naravnih materialov, pomeni Iz školjk, bambusa, ratana, iz lesa albesije in tikovine. Balinežani v resnici živijo iz srca in vsi izdelki izpod njihovih rok so unikatni ter narejeni z ljubeznijo. Delo je del njihove kulture in vsi uporabljeni  materiali so iz njihovega okolja.

bali izdelki

Ogled širokega nabora izdelkov je možen v Slovenski Bistrici, za ogled ali naročila pokličite: 031-747-555