Omega 3 kapsule in LCHF dieta

3100
lchf dieta omega 3 kapsule

Omega 3 maščobne kisline so nepogrešljiv vir v našem telesu. Telo jih samo ne proizvaja, zato jih moramo pridobiti s hrano. Ker so tako bistvene za naše življenje, strokovnjaki na tem področju vedno znova dokazujejo, da so tudi bistvene za naše zdravje. Varujejo nas pred raznimi boleznimi ter so odlične pri zdravljenju. Med drugim pomagajo tudi pri izgubi kilogramov. Največ omega 3 maščobnih kislin dobimo z uživanjem rib, ribjega olja in jajc, vendar jih ne moremo dobiti toliko, kot bi bilo potrebno. Ravno zato so na tržišču omega 3 kapsule, ki imajo koncentracijo omega 3 maščobnih kislin kar 70 odstotno. To prehransko dopolnilo med drugim vsebuje ribje olje, ki pa je izredno koncentrirano z omega 3. Večina proizvodov, ki so na tržišču, vsebujejo manj kot 35 odstotkov koncentracijskega nivoja maščobnih kislin, kar pa seveda ne predstavlja nobene kvalitete. Pomembno je, kaj vnesemo v svoje telo. Omega 3 kapsule visoke kvalitete vsebujejo ribje olje, ki je v trigliceridni obliki. To pomeni, da je biološko bolj razpoložljiva ter se lažje absorbira v samo telo. Trigliceridna oblika ima boljšo absorbcijo omega 3 maščobnih kislin, kot nekvalitetni tovrstni produkti, ki vsebujejo Ethyl-ester ali EE. Vsekakor ima olje, ki je visoke kakovosti tudi bolšji učinek na telo ter ni hitro pokvarljiv. Odlikuje ga dolg rok uporabe. Omega 3 kapsule Golden TREE ne vsebujejo dioksida, težkih kovin ali toksinov, zato so tudi varne za uporabo in izredno priporočljive. Med drugim zagotavljajo kakovost uporabniku ter ne povzročajo neprijetnega okusa ali spahovanja. Omega 3 kapsule so odlična rešitev za vse, ki si želijo izboljšati vid, zagotoviti ustrezno bitje srca, zagotavljati svojim možganom normalno delovanje in vzdrževati raven triglicerodov v krvi.

Vsekakor tovrstne kapsule tudi pripomorejo k vzdrževanju ali izgubi telesne teže. Če redno uživate omega 3 maščobne kisline in redno vadite, se bodo vaše maščobne blazinice kar hitro topile, kajti pomagajo pri kurjenju telesnih maščob. Vsi vemo, da so diete, kot nekakšna modna muha. Poznamo ločevalno dieto, dieto glikemičnega indeksa in podobno, vendar smo v zadnjem času slišali še za eno, ki ima dokaj nenavadno ime. Imenuje se namreč LCHF dieta. Slednja namreč zagotavlja hitro porabo maščob, pa jo res? Dejstvo je, da si vsi želimo imeti čvrsto in izoblikovano postavo, hkrati pa zdravo živeti. Ko se lotevamo diet, naletimo na številne prepreke in preizkušnje ter seveda tudi na slabo počutje. Vsekakor si nihče ne želi takšnega počutja, kar pa tudi obljublja LCHF dieta. LCHF namreč v angleščini pomeni Low Carb High Fat, kar pomeni, da naše telo za delovanje namesto ogljikovih hidratov črpa maščobo. Kot že samo ime pove, gre za prehranjevanje, kjer posameznik v svoje telo vnaša zelo malo ogljikovih hidratov in veliko maščob. LCHF dieta torej sestavlja čisto svoj jedilnik, na katerem so oreščki, jajca, avokado, siri, meso, ribe, maslo in razna semena. Vsekakor moraš vanj vključiti tudi kakšna zelišča in zelenjavo. Pri tej dieti lahko pozabite na sadje, riž, testenine ali kosmiče, saj vsebujejo ogljikove hidrate. Vsekakor tovrsten način prehranjevanja zmede marsikaterega posameznika. Vsekakor na internetnih straneh najdete veliko receptov, saj je glavna sestava maščoba. Socialna omrežja so preplavile slike tovrstnih sladic in receptov, ki pa se jim marsikdo ne more upreti. Ne smete pozabiti, da končen rezultat lahko zmede.

lchf dieta omega 3 kapsule maslo

LCHF dieta v ospredje potisne maščobe, zato uporabniki mislijo, da jih lahko jejo tudi v sladicah in omenjenih receptih. Vsekakor to ni res, kajti za učinkovito dieto morate v telo vneti manj kalorij, kot jih porabite. Skozi celo življenje se učimo, da sladkor ni dober za naše telo, sploh če želimo izgubiti odvečne kilograme. Če redno uživamo tako imenovane fit sladice, rezultata ni, napadi lahkote pa se vrstijo.

Zapomnite si zlato pravilo, ki teži k uravnoteženi in zdravi prehrani. Za delovanje telesa je dobro uživati vse vrste hrane, kajti le tako dobimo energijo, ki jo potrebujemo