Odličen cilj, napačna pot

1857
anoreksija motnje hranjenja sreča

Sreča. Tako preprosta beseda. Samo pet enostavnih črk, ki tvorijo tako čudovito celoto. Kaj pa pomen te besede? No, to pa je pravo nasprotje preprostemu, kajne? Kaj pomeni biti srečen in predvsem – kako postaneš srečen? Menim, da za vsakogar od nas sreča predstavlja nekaj drugega. Moja želja je od nekdaj bila le to, da bi bila srečna. Toda ta odličen življenjski cilj me je pahnil v popolnoma nasprotno smer – žalost, skrbi, depresija, solze, nezadovoljstvo. Kako je to sploh možno?

anoreksija motnje hranjenja sreča tableti

Ne glede na našo starost, vedno mislimo, da sami vemo kaj je najbolje za nas. Jaz osebno sem morala zapraviti 9 mladostniških let, da sem spoznala, da morda pa le ne hodim po pravi poti in da me ta pot ne bo popeljala k sreči in ja – da ne vem vsega. Zmotno sem mislila, da delam nekaj, kar je zame najboljše in da bom le na ta način lahko bila srečna. Joj, kako grdo sem se motila!

Dolgih devet let sem menila, da bom srečna, če bom suha in fit. Ljudje me bodo imeli radi, me celo občudovali, deležna bom pozornosti, imela prijatelje in fanta,… Življenje bo čudovito in jaz bom SREČNA! Takšno razmišljanje me je po hitrem postopku pahnilo v premočan oprijem anoreksije. Anoreksija v prvi vrsti ni motnja hranjenja, ampak prej psihološka težava, katero je treba za vedno premagati! Ko bi le v tistem času razumela, da me bodo pravi ljudje imeli radi tudi, če ne bom imela le 34 kilogramov in da bom srečna tudi v nasprotnem primeru! Toliko zapravljenih let za prazen nič!

Mnogi bi bili mnenja, da me je moja preteklost zelo zaznamovala in da se je sramujem. Res je, da me je zaznamovala, vendar ne v takšnem smislu, kot večina ljudi misli. Sram me ni ničesar. Zaradi anoreksije sem se za vedno spremenila – premagala sem jo in ugotovila, da moja sreča ni odvisna od mnenja drugih, ampak od mene same. Verjemite mi, da tega občutka ne prekaša noben drug! Obožujem in živim svoje življenje! Svoje srečno življenje! Celotnemu svetu bi rada sporočila, da je to možno! Vsem, ki se bojujete s takšnimi mislimi in takšnimi boleznimi pa želim pomagati, zato sem svojo izkušnjo in pot iz anoreksije opisala v svoji knjigi ‘Pojedla sem anoreksijo’, katero najdete na tej POVEZAVI. Ker pa se s temi težavami bojujejo osebe po celotnem svetu, se jeseni odpravljam na platformo za množično financiranje Kickstarter, ki bo predstavljala odrivno desko za projekt, na katerem s celotno ekipo trdo delamo že nekaj mesecev. Dogajanje na projektu lahko spremljate na tej POVEZAVI.