VIDEO: Najstnik premagal brezdomstvo in bil sprejet na 17 različnih šol

873

Srednješolec iz New Jerseya, se je kot sedemletni otrok preselil iz Trinidada v ZDA in navkljub hudim finančnim težavam, predsodkom in celo kratkem obdobju brezdomstva, uspešno končal šolo ter bil sprejet na kar 17 različnih šol.

Dylan Chidick se je skupaj s svojo družino preselil iz majhne karibske države Trinidad, ko je bil še otrok. Z delom in pozitivnim odnosom mu je uspelo končati srednjo šolo z zelo dobrimi ocenami in bo postal prvi član v družini, ki je kadar koli obiskoval visokošolsko izbraževanje.

Mladenič je povedal, da njegov uspeh temelji na prepričanju, da se je konstantno potrebno samo izboljševati in nenehno iskati novo znanje. Meni, da je izobrazba ključ do boljšega življenja. Tudi če te nekdo odpusti iz službe ali vzame ves tvoj denar, ti pridobljenega znanja nihče ne more nikoli odvzeti.

Vzgajala ga je njegova mati samohranilka, ki med drugim tudi vodi neprofitno društvo Women Rising, ki pomaga ženskam, da postanejo finančno samozadostne. Prav to društvo je pomagala družini Chidick, da so dobili stalno bivališče in lahko zaživeli normalno življenje.

Dylan je povedal, da so njegove izkušnje in družina pomembno vplivale nanj in da si želi v prihodnje delati nekaj, kjer bo predvsem lahko pomagal drugim, tako kot so mnogi drugi že pomagali njemu in njegovi družini.

Dylan je bil sprejet na več prestižnih univerz, zaenkrat pa še čaka na odgovor Univerze v New Jerseyju, katero si najbolj želi obiskovati. Povedal je, da se zanima za študij politologije in prava ter si želi kasneje opravljati poklic pravnika.

Mladenič je odločen, da bo ustvaril zase in za svojo družino stabilnejše in boljše okolje. Poleg tega pa ima tudi mlajša brata, katerima želi biti dober vzornik.Povedal je, da je navajen na vlogo vzornika, ker ima dva mlajša brata, zdaj pa mu tudi otroci, ki jih ne pozna govorijo, da je njihov vzornik. Super se počuti, ker vem, da obstajajo tudi drugi ljudje, ki so podobni situaciji kot on in njegovo družina in uporabljajo njegovo zgodbo kot navdih zase.