Izbrani gugalniki za vaše najmlajše

536
gugalniki

Starševstvo je naporno. To je neizpodbitno dejstvo. Otroški gugalniki tako predstavljajo enega izmed boljših pripomočkov, ki aktivno zamotijo vašega malčka. Mamica pa lahko v tem času kaj postori ali si privošči tisto še kako zasluženo kavo. Gugalniki za dojenčke so v prvi vrsti namenjeni otrokovemu počitku. Zato se morajo v njem počutiti udobno, mirno in varno. Druga ključna lastnost, ki jo imajo gugalniki pa je možnost zibanja. Ta otroka pomiri in uspava, mamica pa si lahko medtem utrga nekaj trenutkov samo zase.

Zelo pomembno pa je, da izberete zares kakovosten gugalnik, ki vašemu malčku zagotavlja varno preživljanje prostega časa. V spletni trgovini Mali vragci so zato za starše pripravili zares pestro ponudbo vrhunskih otroških gugalnikov priznanih proizvajalcev. Ti pa bodo odlično popestrili vsakodnevno rutino vaših najmlajših družinskih članov.

Izbirajte le med gugalniki vrhunske kvalitete

Ko izbiramo otroško opremo za dojenčka, moramo v prvi vrsti biti pozorni na njeno varnost in udobje, ki jo le ta zagotavlja vašemu otroku. Hkrati pa mora biti oprema funkcionalna in enostavna za uporabo, saj noben starš nima časa na pretek. Zapleteni sistemi tako ne pridejo v upoštev. Tudi pri izbiri gugalnika naj vas vodijo podobne smernice.

Izbran izdelek naj bo kar se da funkcionalen, dodane pa naj ima vse tiste priročne funkcije, za katere menite, da jih boste zares uporabljali. Če imate doma manj prostora ali pa bi si želeli gugalnik imeti s seboj na počitnicah, potem izberite takega, ki ima dodane tudi funkcije petja uspavank in zibanja. Lahko ima dodane tudi igrače, ki se jih obesi. Z gugalnikom, ki združuje vse v enem, boste namreč prihranili bistveno več prostora, kot bi ga sicer. Vsaka dodatna naprava namreč zaseda svoj prostor.

Vsak gugalnik je sestavljen iz dela, na katerega otroka položimo, pas za pritrditev otroka, notranji mehanizem, ki je odgovoren za zibanje. Nekateri imajo dodane tudi zabavne igračke, glasben lok ali pa celo mizico za hranjenje. Ne glede na to, kako opremljen gugalnik boste kupili, naj bo njegova zasnova kompaktna in trdna. Pred namestitvijo otroka vanj pa si preberite navodila za uporabo. Le tako boste zagotovili maksimalno varnost vašega malčka.

Kaj narekujejo trendi

Danes poznamo klasične in elektronske gugalnike. Elektronski gugalniki opravljajo več osnovnih funkcij. Primerni pa so tudi za aktivnosti na prostem. Kaj vse bo gugalnik ponujal, je odvisno od modela, ki ga boste izbrali za svojega dojenčka. V ponudbi so najrazličnejše možnosti, ki se lahko pohvalijo z nešteto različnimi funkcijami. Glasbeni loki, zanimive igračke, spremljave in izbirna možnost vibracij. Vse to in še več vašim najmlajšim ponujajo moderno zasnovani modeli gugalnikov.

gugalniki 1

Proizvajalci se nenehno trudijo ustvariti modele, ki se še bolj dodelani in s še boljšimi funkcijami. V osnovi pa skušajo kar najbolj slediti smernicam iz narave. Zato današnji gugalniki s svojo obliko posnemajo oblike iz materinega trebuha. Poleg tega imajo dodano tudi nihanje in zibanje, ki so ga bili dojenčki v maternici deležni. V njih se zato počutijo domače in udobno.

Priporočila strokovnjakov

Gugalniki so otroški pripomočki, ki so namenjeni zgolj občasni uporabi in nikakor niso prostor, kjer bi otrok preživel večji del svojega dneva. So veliko manj stabilni od otroških posteljic ali dobre stare igre na blazini na tleh. Predstavljajo pa odlično hipno rešitev, ko morate kaj na hitro postoriti ali si privoščiti nekaj trenutkov zase.

A otroka v gugalniku ne puščajte brez nadzora. Kaj hitro se lahko namreč kakorkoli obrne in gugalnik pade. Sodobni kvalitetno narejeni gugalniki so narejeni zelo stabilno, zato so nezgode zelo redke. Vseeno pa je potrebno vedeti, da je gugalnik odličen pripomoček za zelo majhne otroke. Z njegovo uporabo morate prenehati takrat, ko lahko otrok že sedi. Takrat ga bodo zanimale že čisto druge igrače in pripomočki, ki jih boste prav tako lahko