Bo Nejc politik, igralec ali glasbenik?

2390
otroci

Mamica Jasna pove, da je Nejc včasih malo trmast, svojeglav fant, vendar že kot dojenček je bil zelo priden.

Pri treh mescih je bil že brez dude, rad se igra z vrstniki in predvsem obožuje ples in petje. Njegova velika strast je tudi voda, rad plava in bi v vodi lahko ostal nešteto ur. Najbolj ga razveseli potovanje na morje. Ljube igračke so tudi avtomobilčki, tudi vožnja s pravimi mu je v užitek.

Rad se vozi z avtobusom in vlakom. Že sedaj se postavi zase in daje navodila prijateljem in uživa, če ga nekdo fotografira. Zelo rad hodi v vrtec in sprejema vso družbo drugih otrok . Liki, ki nastopajo v risankah so pa inspiracija za pustno šemo, zadnji super junak v katerega se je preoblekel je bil Spiderman.

Zelo rad pleše in uživa, če je v središču pozornosti. Ko je bil star leto in pol se mu je pridružila sestrica, s katero skupaj prepevata. Ko je možnost kakšnega nastopanja, brez težave stopi na oder in odigra svojo vlogo, nazadnje je sodeloval v plesni gledališki predstavi Juri Muri v Afriki. Povdari, da želi fotografijo in ima majhen fotoshooting dogajanja. Zraven obiskovanja vrtca ima Nejc že izbrane interesne dejavnosti. Je zelo aktiven saj ob ponedeljkih obiskuje plesne vaje, ob torkih hodi na tečaj angleščine in ob sredah sodeluje na gibalnih uricah.

Nejc je star 3 leta in pol. Nimava težav z zdravjem, pleničke več ni. Imava samo še eno slabo navado, da v usta dajemo prstke, kar pa se počasi in uspešno odvajamo.

Katero lastnost bi izpostavili pri Nejcu?

Nejc je zelo srčen in prijazen fant. Veliko otrok, ki vidi osebo, drugačno od sebe gledajo za njim in govorijo glej kakšen je ta. Nejc nikogar ne ocenjuje in je spoštljiv.

Ko sva šla z Nejcem na izlet v Ljubljano in sva se vračala domov z vlakom in sva morala v Zidanem mostu dlje časa čakati sem bila presenečena nad njegovim odzivom.

Na železniški postaji  je sedel gospod, ki je bil temnopolt in Nejc je imel s seboj tovornjak s katerim se je igral po celi postaji. Šel je do gospoda mu podal tovornjak se pogovarjal z njim in ni nič pripomnil glede njegove barve kože. Marsikateri otrok bi kaj omenil. Se nekajkrat ga je doma omenil in se spomnil, da mu je bilo všeč kako se je igral z gospodom, ki je bil tujec, brez težav je pristopil in ga vključil v svojo igro.

Ni težava vzpostaviti stika s kom neznanim. Nič čudnega, da je navdušen tudi nad Borutom Pahorjem, mogoče bo pa politik ko odraste.

otroci roke

Predvsem je zelo prijazen, ko je potrebno karkoli pomagati. Loti se že gospodinjskih opravil kot je brisanje posode in jo tudi pospravi. Pomaga sestri in rad vozi voziček. Je zelo ljubeč bratec, sestrico pospremi s poljubčkom in poskrbi, da njen jok čim prej prepreči.

Med drugim je Nejc tudi velik ljubitelj živali. Rad ima pse, mačke, pujske in če bi bilo možno bi doma bi imel kar cel nabor vseh.

Kaj si vi Jasna želite za svojega otroka?

Želim si, da bi uspel v tistem kar si bo sam želel. Mogoče, da bi bil glasbenik in bi izkoristil svoj plesni in pevski potencial, zelo rad nastopa, ne vem, mogoče bo igralec. Ampak to so moje želje, upam, da mu uspe v tistem, kar si bo sam najbolj želel, samo to je prav. Ta trenutek si samo želim, da bi imel Nejc srečno otroštvo in da kasneje odraste v prijetnega fanta. Predvsem, da bi bil zdrav in zadovoljen.

Kar koli se bo kasneje v življenju odločil na svoji poti, ga bom seveda podpirala in mu pomagala kakor bom lahko.