Zakaj so otroške stenske nalepke tako popularne?

2910
stenske nalepke

Stenske nalepke so odlična izbira za preureditev in osvežitev prostora. Namestimo jih lahko v spalnici, dnevni sobi, kuhinji ali pa v otroški sobi. Najtežje za odrasle, je v tem primeru preureditev otroške sobe. Izguba domišljije v času odraščanja, nas je privedla do tega, da je naša kreativna narava malce zaspala. Vsekakor pa je preureditev otroške sobe krasna izkušnja za našega otroka, ki si je naveličal vedno iste podobe sobe. Naveličal se je barv sten, svoje postelje, stola in pisalne mize. Kot starši vemo, da so vsi tej elementi velik finančni zalogaj, hkrati pa svojega otroka ne želimo razvaditi. Z otroškimi stenskimi nalepkami mu lahko izpolnimo željo ter spremenimo prostor v katerem spi in piše domačo nalogo.

Dejstvo je, da se želje otrok neprestano spreminjajo. Ker odraščajo, se spreminja tudi njihov okus, zato ne želimo vsako leto barvati stene ali nameščati nove tapete. Lažje je otroško sobo spremeniti z otroškimi stenskimi nalepkami, saj so lahko odstranljive ter izredno kvalitetne.

Poleg tega, da so otroške nalepke izredno barvite, pa jih odlikujejo tudi različni motivi. V zadnjem času so še posebno popularni dinozavri, saj spominjajo na Jurski park. Njihova namestitev je izredno enostavna, saj jih lahko samo odlepiš iz podlage in pritrdiš na steno. Ko se jih naveličaš, jih lahko preprosto odstraniš. Pri punčkah so izjemen hit čarobne vile in živali, saj spremenijo sobo v pravljico. Stenske otroške nalepke z motivom živali lahko otroci razporedijo po svojih željah. Omenjena spletna trgovina ima v svoji ponudbi tudi nalepke z motivi vozil, planetov, zemlje, dreves in podobno. Med drugim so izredno interesantne nalepke, ki pripomorejo k lažjemu učenju. To so nalepke, ki vsebujejo abecedo, imena planetov, števila, zemljevid in podobno. Na ta način si bo otrok lažje zapomnil določene podatke ter jih znal spraviti v prakso. S tem se spodbuja tudi otrokova kreativnost in znanje, saj je le-ta pomembna za celosten razvoj. V ponudbi imajo tudi otroške nalepke z merami, ki so idealne za označevanje otrokove višine. Namesto vrat in obokov, so tu zdaj otroške nalepke.

Odlične so za popestritev otroške sobe in so enostavne za nanos. Razveselijo prav vsakega malčka in mu dajo občutek topline in domačnosti. Otrok je obkrožen z različnimi motivi iz narave, kot na primer z živalmi in rastlinjem. Na ta način se malček ne počuti samega, tudi ko pride čas za spanje. Vedno bo imel občutek, da nekdo pazi nanj. S pomočjo otroških nalepk bo tonil v miren in trden spanec, zjutraj pa se bo zbudil z nasmeškom na obrazu. Ni lepšega, kot videti svojega otroka srečnega, kajne? Namestitev nalepk je enostavna, zato starši ne boste imeli preglavic z nameščanjem.

Vsekakor bodite pri izbiri nalepk previdi, kajti ne smemo mešati otroško in mladinsko sobo. Otroška soba mora biti namreč primerna glede na otrokovo starost in njegove potrebe ter želje. Če imate majhnega otroka (do 5. let) se priporočajo izredno preproste nalepke, saj se otrok v tem obdobju uči in spoznava svet okoli sebe. Podobe živali in okolice so v teh nalepkah predstavljene izredno poenostavljeno, saj na ta način lažje prepozna karakteristike določene živali, rastline ali predmeta. Ko je otrok večji, že opremljamo mladinsko sobo. Ta lahko vsebuje bolj kompleksne oblike motivov, vsekakor pa je dobro, da se le-tej skladajo z željami otroka.

Otroške stenske nalepke so primerne tako za fantke, kot za punčke. Odlikuje jih izvrstna trajnost in obstojnost. So izdelane iz izredno kvalitetnih materialov. Izbira motivov je resnično bogata, zato se prav za vsakega otroka najde primerna nalepka. Nalepke v otroku spodbudijo kreativnost, hkrati pa ga še kaj novega naučijo. Razporeditev tovrstnih stenskih nalepk je poljubna, zato je dobro, da v tem primeru pustimo otroku prosto pot. Z namestitvijo nalepk se bo izredno zabaval, hkrati jih pa bo namestil po svojih željah.