Odprava celulita še pred poletjem s holističnim pristopom

35

Odprava celulita je ena od najpogostejših skrbi, poznana še posebej med ženskami.
Pojav celulita je seveda naraven in normalen, a kljub temu lahko predstavlja vir neugodja in izredno vpliva na samozavest posameznika. Obstaja več metod za zmanjšanje videza celulita, pri čemer je maderoterapija postala ena od najbolj priljubljenih metod, ki ima poleg tega še veliko drugih zdravilnih učinkov. Zato je odprava celulita z Vita-Spa metoda, ki jo je vredno preizkusiti pred letošnjim poletjem.

Celulit – namesto panike začnimo celostno

Sprememba življenjskega sloga, vključno z uravnoteženo prehrano, redno telesno vadbo in hidracijo, je osnovni korak pri odpravi celulita. Pravilna prehrana, bogata z vlakninami, beljakovinami, sadjem in zelenjavo, pomaga pri razstrupljanju telesa in zmanjšanju količine maščobnih celic. Tudi redna telesna aktivnost, kot so kardiovaskularne vaje in vaje za krepitev mišic, izboljšujejo tonus kože ter hkrati tudi videz celulita. To so seveda navade, ki se pritičejo celostnega življenjskega sloga in zahtevajo čas ter konsistentnost.Poleg sprememb v prehrani in telesni vadbi so na voljo tudi druge metode, kot so masaže, aparativne tehnike in kozmetični izdelki ter terapevtske masaže, ki pomagajo zmanjševati stres, izboljšajo cirkulacijo in tako spodbudujajo naravne procese razstrupljanja telesa.
Prav maderoterapija se je izkazala kot učinkovita metoda, ki temelji na uporabi lesenih valjev in pripomočkov za masažo. S stimulacijo cirkulacije krvi, limfe in limfnega odvoda ter razgradnjo maščobnih celic, maderoterapija izboljšuje tonus kože in zmanjšuje videz celulita.

Za kaj pravzaprav gre?

Čeprav je maderoterapija danes zelo priljubljena, ima dolgo zgodovino razvoja. Njeni začetki segajo v antične čase, ko so že stari Egipčani uporabljali lesene valje za masažo in terapevtske namene, zato prav zagotovo lahko trdimo, da je metoda preverjena. Skozi zgodovino so se metode maderoterapije razvijale in prilagajale, vključno z uporabo različnih vrst lesa in tehnik masaže ter se tako izpopolnjevale in prilagajale potrebam strank.
Danes je maderoterapija zopet postala popularna zaradi svoje učinkovitosti pri zmanjševanju videza celulita, izboljšanju tonusa kože in splošnem oblikovanju telesa. Leseni valji in druge naprave se uporabljajo za masažo problematičnih območij, kar spodbuja cirkulacijo krvi, limfe in limfnega odvajanja. To lahko prispeva k razgradnji maščobnih celic, izboljšanju elastičnosti kože ter zmanjšanju videza celulita in pomarančne kože. Gre pravzaprav za izvajanje masažnih tretmanov, ki lahko vključujejo različne tehnike, kot so valjanje, stiskanje in tapkanje, prilagojene vašim potrebam in ciljem. Med terapijo se lahko uporabljajo tudi kakovostna olja in kreme, ki dodatno negujejo kožo. Rezultati maderoterapije se lahko razlikujejo glede na posameznika in resnost celulita, vendar mnogi opazijo izboljšanje že po nekaj tretmajih. Koža postane bolj tonirana, gladka in napeta, videz celulita pa se lahko zmanjša. Poleg svojih terapevtskih koristi je maderoterapija tudi prijetna in sproščujoča izkušnja, ki lahko pomaga zmanjšati stres in napetost v telesu ter izboljšati splošno počutje.

odprava-celulita-2

Holističen pristop

Podjetje Vita spa d.o.o. pod vodstvom Polone Trop, fizioterapevtke in magistrice vzgoje in menedžmenta v zdravstvu, ponuja holistične terapije za odpravo celulita. Polona združuje svoje znanje iz fizioterapije, poslovnih ved in alternativnih metod zdravljenja, da bi strankam zagotovila najboljše možne rezultate. Zanjo je pomembno celostno zdravje strank, kar odraža tudi v sloganu podjetja “Znanje za zdravje”, poleg tega je Polona je svojo poklicno pot začela na Kliničnem centru v Ljubljani, kjer je pridobila dragocene izkušnje na področju fizioterapije. Njeno iskanje novih znanj in priložnosti jo je nato pripeljalo do raziskovanja poslovnih ved, kjer je pridobila dodatno izobrazbo na področju menedžmenta v zdravstvu. Kasneje se je usmerila tudi v alternativne metode zdravljenja ter postala licencirana terapevtka Ministrstva za zdravje Republike Slovenije.
S kombinacijo tradicionalnih terapevtskih pristopov, kot je fizioterapija, in alternativnih metod zdravljenja ter oblikovanja telesa, Vita Spa ponuja celovito rešitev za stranke, ki si želijo odpraviti celulit na naraven in holističen način. Definitivno odlična izbira za izboljšanje splošnega zdravja ter dvig samozavesti pred poletjem.