Kljub temu, da ima z mano tri otroke, si je omislil ljubico – 2. del

4842
nezvestoba

Preberite si prvi del zgodbe z naslovom Kljub temu, da ima z mano tri otroke, si je omislil ljubico, 1. del na https://www.firbec.si/omislil-si-je-ljubico/.

Prijateljica me je povabila, da se pridružim mamicam, ki so sklenile da si bodo enkrat na leto privoščile podaljšan vikend in si ogledale kakšno evropsko mesto. Tisto leto smo se odločile da gremo v Amsterdam.

Ko smo priletele na letališče, sem poklicala domov. Samo toliko, da sporočim, da smo srečno prispele.

Mož je bil po telefonu zelo hladen in slabe volje. Velika sprememba razpoloženja od prejšnega dne.

Pogovor je hitro zaključil. Prijateljica me je potolažila, da je mogoče samo utrujen. Ker se nam je toliko dogajalo sem hitro pozabila na pogovor. Vendar, ko sem se v nedeljo zvečer vračala domov, se je vrnil nelagoden občutek, ki se je zelo okrepil ko sem stopila čez prag hiše.

Večer je minil v prijetnem vzdušju, saj so otroci bili zelo veseli moje vrnitve. Le mož je bil zadržan. Ko so otroci šli spat, sem ga vprašala, če je kaj narobe. Vprašal me je, zakaj sprašujem. Povedala sem mu da, vidim da ni vredu. Vendar mi je zatrdil, da je vse v najlepšem redu.

Odpravila sva se v posteljo. Nisem mogla zaspat. Občutek, da nekaj ni vredu me ni zapustil. Tudi mož ni spal. Po mučni uri poskusa da bi zaspala, mi reče; greva v dnevno? Čim je to izgovoril sem vedla, kaj mi bo povedal.

Šla sva v dnevno sobo. Bila sem mirna. Čakala sem da bo začel. Šel je v kuhinjo po vodo, zdelo se je kot da, zbira pogum za tisto kar mi ima povedat. Usedel se je na drug konec sedežne, kot da se me boji. In začel pripovedovat zgodbo.

Ko je bil en mesec v Nemčiji službeno, se je spet zbližal s sodelavko, tisto s katero se je pogovarjal po skypu in za katero sem sumila, da imata razmerje, ko je bil na misiji. Vendar me je takrat prepričal, da ni bila ona. No in sedaj se je stvar zakomplicirala. Ne samo, da je še vedno z njo, čeprav je meni obljubil, da je stvar zgodovina. Ženska je noseča!!! In baje z mojim možem.

Če zdaj pogledam nazaj, se čudim sama sebi, da sem ga poslušala čisto mirno hladno, kot da se to mene ne tiče. Kot da mi govori zgodbico nekoga drugega. Samo sedela sem tam in poslušala.

Ko je končal je zavladala tišina. Vidno mu je bilo nelagodno. Vprašal me je, če ne bom nič rekla. Vendar jaz sem sedela tam z prazno glavo. Vse kar sem po dolgi tišini izustila je bilo, da bova vse uredila. Do zdaj sva vedno. Saj sva v kritičnih situacijah vedno znala stopit skupaj in delovala usklajeno kot team. Vendar tokrat ne bo šlo tako.

Ne razumeš je rekel. Tam se bo rodil otrok in moram it tja. Res ne razumem sem rekla, tukaj imaš tri otroke. A si na njih pozabil?! A se ti je čisto zmešalo?! Pa zakaj? Tukaj so trije otroci, ki te potrebujejo jaz te potrebujem.

On pa je skoz ponavljal, da ne razumem in da mora it tja živet. Na vsa vprašanja ni imel pametnega odgovora.

Nato je šel spat.  Breme je dal iz sebe in za njega je bilo vse vredu. Jaz pa seveda nisem spala. Bedela sem do jutra in se spraševala ZAKAJ!!! Pa ravno zdaj, ko so se stvari v njegovi službi umirile. Lahko bi po dolgem času uživali skupaj kot družina. Otroci so komaj čakali, da bojo več z očijem, jaz sem komaj čakala, da bova več skupaj. In zdaj se je vse začelo podirati kot hišica iz kart.

Naslednji dnevi so minevali v premišljevanju, prepričevanju same sebe, da se bojo stvari nekako umirile in uredile. Nekako mi je uspelo normalno skrbet za otroke, hodit v službo, skrbeti za dom. On se je obnašal kot da ni nič. Otroci so bili takrat stari, najmlajši dve leti, srednja štiri in najstarejša sedem let. In še kako so potrebovali oba starša.

Vendar jaz nisem mogla mimo tega in sem kljub navidezni mirnosti, zbirala informacije o tej ženski. Občutek me ni varal. Nič lepega nisem izvedela. Ženska je bila manipulativna, vase zagledana psihopatka, ki je izkoriščala svoj položaj v vojski na veliko. In očitno je v to past padel tudi moj mož. In ni bil edini.

Ker me je vse skupaj jezilo in sem čutila, da moram dati jezo in gnev iz sebe sem svoje povedala možu, potem pa sem poklicala še njo. Povedala sem ji svoje in ji na koncu rekla naj nas pusti pri miru. Ona pa je posmehljivo rekla naj jaz spokam kufre in grem čim dlje tem bolje. Ker če ne, bo ona poskrbela za to.

Nisem mogla verjet, kaj sem pravkar slišala. Ženska, ki se je zapletla z mojim možem, si tako drzne govorit z menoj?! Ona, ki bi se od sramu mogla ugreznit v zemljo mi reče naj spokam! Očitno se ima za nekaj več.

Popoldan, ko je mož prišel domov je bil razkurjen. Takoj me je napadel. Začel se je dret name, kako sem si drznila obtožit in žalit ubogo nedolžno žensko. Zagrozil mi je, da če to še enkrat naredim, se mi bo zelo slabo pisalo. Sploh me ni hotel poslušati, ko sem mu hotela povedat kaj je rekla.

Videla sem, da ga ima čisto v pod kontrolo. Svojega moža nisem več prepoznala. Ni bil več isti človek.

Stvari so šle samo še navzdol. Nekako sva še poskušala živeti dalje, ampak vedno je bila ona med nama. Kadarkoli sva se skregala, mi je vedno zagrozil da se bo ločil in odšel.

To je trajalo kakšno leto. Vmes je poskušal usklajevat svoj čas med nami in ljubico oziroma sinom, ker je med tem rodila.

Nekega dne pride domov z novico, da je dobil ukaz, da ga pošiljajo na šolanje za pol leta v Ameriko. Odhaja že čez nekaj mesecev. V tistih mesecih se je obnašal čisto normalno. Skoraj kot včasih. Celo odločil se je za nakup novega avta. Ker tisti, ki smo ga imeli, se je stalno kvaril. Čeprav je bil kupljen pred kakim letom. Kupil ga je na vrat na nos. Ker se je hotel postaviti pred ljubico. Jeep Grand Cherockee je bil lepo ohranjen, vendar je pod pokrovom skrival marsikaj, kar na prvi pogled ni bilo vidno.

Lepo se mi je zdelo, da ga skrbi, da ne bi imela sitnosti z avtom, ker le vozim tri majhne otroke. Malo preden je odpotoval smo dobili čisto nov avto. In skoraj je bilo kot včasih. Celo pogovarjala sva se o tem, da bom z otroki pripotovala k njemu v Ameriko.

Odšel je novembra. Bilo mi je po eni strani hudo, ker sem vedela, da breme vzgoje in skrbi za tri  otroke pade spet samo na moja ramena. Po drugi strani pa sem bila vesela, da bo ta zgodba z ljubico vsaj za pol leta potisnjena na stran.

Malo pred novim letom, pokliče po Skypu. Bil je jezen. Začne se dret name, kako si upam poklicat na poveljstvo in sprožit govorice, da častniki slovenske vojske na šolanje jemljejo s seboj ljubice. Jaz seveda nisem vedla o čem govori. Ko ga vprašam, kdo je to rekel, mi pove, da so njegovega brata, ki tudi dela v vojski, sodelavci zgroženo vprašali, če ima ljubico. Brat ni vedel o  čem govorijo. Poklical je njega in mu povedal kaj se govori.  Bolj sem mu govorila, da nimam nič z tem, bolj je vpil in dobesedno jokal, da mu hočem uničit kariero. In če bo šlo dalje mu bojo ukinili šolanje in ves denar, ki ga je dobil za šolanje, bo moral vrniti. Obtožil me je še, da spletkarim skupaj z njegovo mamo. Da sva dve čarovnici, ki ne delava drugega, kot da cele dneve kuhava zarote.

Zadeva je šla tako daleč, da smo se med seboj skregali vsi. Njegova brata in ženi so verjeli njemu, se skregali z staršema in mano. Nobena pojasnila, da mi nimamo nič z tem niso zalegla. Tako jih je zmanipuliral, da so mu verjeli čisto vse. Tisto leto so novoletni prazniki minili v jezi, razočaranju in nejeveri. Mi, ki smo živeli v isti hiši smo vedeli, da so vse govorice velika laž. Kdo stoji za tem, smo si lahko samo mislili oziroma smo ugibali. Vendar bo to očitno za vedno ostala skrivnost. Tisti, ki je sprožil te govorice je imel svoj namen. Spreti njega z njegovo družino. Njegova starša tega nista mogla razumeti. Družina, ki je bila tako povezana med seboj, je zdaj razpadala. In to zaradi človeka, ki je nepovabljen prišel med nas in začel svoj uničujoči pohod.

nezvestoba varanje