Poročni fotograf naj bo specializiran za poročno fotografijo

625
poročni fotograf

Poročni fotograf je nujen na poroki in dobite ga tukaj www.dejanzagar.com. Poročni fotograf Dejan Žagar je specializiran prav za poročno fotografijo, ker je to njegova strast in v tem res uživa. Sam o sebi pravi, da vidi v vsakem paru posebno zgodbo, si vzame čas za scenarij in naredi tak ambient ter posname take prizore, ki ustrezajo paru. Pride pa kamorkoli na svetu se boste poročili, pride na kraj dogodka in naredi veliko uporabnih fotografij, ki bodo navduševale vaše potomce. Bil je večkrat nagrajen na tekmovanjih poročne fotografije.

Kako fotografira poročni fotograf?

Poročni fotograf Dejan žagar se vedno najprej pogovori s parom in nato, če se vsi strinjajo s scenarijem, ki si ga je zamislil ali ga naredi kasneje, ga najamete. Zagotovi vam s pogodbo, da bo na kraj dogodka prišel. Je zanesljiv in bo svojo nalogo opravil brezhibno.

poročni fotograf

Na kraju dogodka si prej ogleda teren in stavbe ter zunanjost, morebiti vrt ter slavnostni šotor ali kar koli že imate. Spremlja vas k matičarju oziroma ves čas slavja in ceremonije poroke od začetka pa vse od konca, ko začno gostje in svatje odhajati. Fotografiral bo tako, da vas bo posebej postavil na določene scene in kraje, kje boste zablesteli. Fotografiral pa bo seveda tudi vse spontane dogodke, ki se bodo dogajali.

Izkušen poročni fotograf je ves čas poroke kot vaša senca, vendar ga skoraj ne opazite razen, ko vas prosi, da posebej pozirate za nekaj sekund, da naredi fotografije. Nekaj je skrbno vnaprej načrtovano, veliko pa je izjemno spontanih fotografij, ki so vrhunske, zabavne in večne.

Vaš poročni fotograf bo uporabil več fotografske opreme za vaše fotografiranje in sicer ima več fotoaparatov, objektivov, luč za osvetljevanje in podobno. Običajno deluje sam, ker mu tako najbolj ustreza in je najbolj gibljiv ter okreten.

Kako fotografa naročite?

Najboljše je, da pokličete poročnega fotografa ali izpolnite obrazec na njegovi spletni strani in se dogovorite za osebni sestanek. Ko se srečate, si izmenjate vaše želje in pričakovana ter vam poročni fotograf lahko že namigne, kako bi se lotil vaše poroke. Po pogovoru vam bo poslal predračun in če se boste z njim strinjali, se sklene pogodba s fotografom za fotografiranje vašega dogodka.

Poročni fotograf vam garantira, da bo prišel na kraj dogodka. V primeru višje sile pa vam zagotovi drugega fotografa enake kakovosti, da ne boste imeli stiske, ker bo vaš dogodek seveda neodložljiv. Tako da ste lahko povsem brez skrbi, da boste dobili fotografije, ki si jih želite.

V kakšni obliki boste dobili fotografije?

Fotograf bo naredil veliko fotografij, tudi nekaj tisoč, vendar jih bo izbral najboljše tako, da dobite okoli 500 fotografij svojega dogodka, tiste najboljše in najustreznejše. To je res veliko materiala. Poročni fotograf lahko posname tudi video in ne samo fotografije. Če se tako dogovorite, vas bo posnel tudi na ta način.

Fotografije boste dobili v elektronski obliki na mediju ali po internetu, kakor pač želite. Imate pa možnost, da vam izdela ličen in res zanimiv foto album, ki ga boste lahko pokazali komurkoli tudi, če nimate elektrike ali računalnika v bližini. Foto album je tudi zanesljiv vir informacij in fotografij. Zdrži lahko stoletja brez, da bi se fotografije pokvarile. Za foto album fotograf potrebuje dosti časa, da ga uredi in dobro naredi, tako, da je za počakati približno en mesec. Se pa splača.

Kaj boste na koncu dobili?

Vaša poroka bo unikatna in take morajo biti tudi fotografije. Poročni fotograf bo naredil avtentičen dogodek, poln humorja, dobre volje in srečnih dogodkov ter trenutkov, ki jih boste ovekovečili. Spontane fotografije so najboljše, pripomore pa kreativnost tudi veliko k temu, da so fotografije vrhunske. Zato so njegove fotografije večkrat nagrajene na tekmovanjih poročne fotografije.

Na vaših fotografijah bo opaziti veliko čustev, ki so vedno prisotna na porokah, ki so največji dogodki v življenjih ljudi. To so prelomnice, ki pomenijo prehod iz dobe samske osebe v odraslo dobo družine, kar je res nekaj velikega. Vaše življenje se bo spremenilo za vedno in to je enkratna priložnost, da se ta dogodek zabeleži.

Pri vsej moderni tehnologiji je seveda to mogoče. Vendar pa fotografije, ki jih naredi fotograf ali laična oseba, niso enake. Fotograf ve, kako ujeti kote, pozicije, izraze na obrazih in tudi spodbuditi ljudi, da vse to pokažejo. Vsekakor boste po poroki, ko boste dobili fotografije izjemno zadovoljni in boste veseli, da ste najeli profesionalca, na katerega se lahko zanesete in ima voljo, veselje ter izkušnje, da naredi vrhunske posnetke.