Smiljan Mori razkriva, kakšna miselnost je zmagovalna

465
Smiljan Mori

Prav vsak človek je zmožen pozitivnega razmišljanja, postavitve svojih želja in ciljev ter lepega življenja. Ja, res je! Smiljan Mori, eden največjih motivatorjev, je tukaj, da vam pomaga preko številnih smernic drugače razmišljati o situacijah in privabiti na plano pozitivno razmišljanje.

Vsak človek je svojega sveta vladar, bi lahko rekli. In tako je tudi prav! Vsak ima možnost in pravico biti srečen, zadovoljen in bogat v svojem življenju. Poskusite tudi vi spremeniti svoje razmišljanje in ga nadgradite z motivacijskimi mislimi, ki jih je Smiljan Mori pripravil za vas.

Miselnost, ki vas bo dvignila višje!

Smiljan Mori vam predstavlja 9 miselnosti, ki so pripravljene na zmago. Izberite si svoje najljubše in jih uporabite v vsakodnevnem življenju. Vendar pozor! Delujejo samo takrat, ko si tega resnično želite. Ko želite spremeniti sebe, svoje slabe misli, se naravnati pozitivno in zmagovito nastopiti pred samim seboj ali pred občinstvom/svojo ekipo ali družino.

1.      Ne ozirajte se na druge!

Veste, kaj je največje orožje, da dosežete to, kar si želite? To, da se ne ozirate na druge ljudi. Ne poslušajte, kaj vam pravijo! Ker če boste vsa mnenja vrgli v en koš in ga nato začeli predelovati, vas bo začel dajati dvom. Zato se zanašajte nase, samo na svoje občutke, svojo intuicijo in samo rinite naprej, dokler ne dosežete želenega napredka/cilja.

2.      Verjemite v rast

Kadar boste verjeli vase in v to, da se bodo vaše sposobnosti izboljšale, boste našli vire, orodja ter izpilili strategijo, bodo želeni rezultati že na dlani. Zdaj morate biti samo še učinkoviti in vztrajni ter se biti pripravljeni učiti iz lastnih napak. Tako boste vsakič boljši in sposobnejši.

3.      Srčno verjemite, da vam bo uspelo

Obstajajo vaša notranja prepričanja, ki pravijo, kako bi se morali obnašati, vendar samo, ko boste začeli verjeti v to, kaj želite, in v to, da vam bo uspelo, boste šele takrat začeli sprejemati odločitve, ki vas bodo počasi približale želenemu cilju. Ko boste verjeli, bo tudi vsaka ovira manjša in tako boste vztrajali prepričani, da jo lahko premagate. Kakšen človek želite biti?

Smiljan Mori: »Tak, ki ob nastali težavi oz. oviri obupa, saj je prepričan, da je ne bo mogel premagati, ali tisti, ki bo globoko v sebi prepričan, da jo lahko premaga in tako možganom omogočil, da najdejo primerno rešitev. Rešitev tukaj je, da verjamete vase, saj boste tako cilje dosegali mnogo lažje.«

4.      Razmišljajte dolgoročno

Misli, čustva in telo so najbolj povezani takrat, kadar bijejo skupno bitko. Torej kadar so eno. Smiljan Mori svetuje, da začnite načrtovati vsak svoj dan, teden, mesec, leto ali 5 let, saj boste imeli občutek, da imate življenje in vso kontrolo v svojih rokah. Kar je zelo pomembno za gradnjo samozavesti in načrtovanje naslednjih korakov.

5.      Zaključite stvari, ki jih začnete

Smiljan Mori polaga na srce, da si ustvarite ritem, kjer se boste lahko lotili katerega koli opravila ali stvari in jo naredili do konca. Ne delajte 10 stvari na pol, ampak jih začnite le toliko, koliko jih boste lahko izpeljali do konca. Samo tako boste samozavestno in prepričano stopali skozi življenje.

6.      Ne bodite sramežljivi

Tako v zasebnem kot poslovnem življenju poskusite najti neko konstanto in moč, po kateri se boste predstavili pred tujimi ali domačimi ljudmi. Saj samo samozavest je tista, s katero boste lahko prepričali ali sklenili dogovore, posle in zaupanja ljudi okrog sebe.

7.      Dihajte

Odličen primer, kadar se znajdete v težkem položaju, sramu, dvomih ali slabih mislih. Samo nekajkrat globoko vdihnite in iztisnite ven vse negativne misli in prepričanja ter se vrnite samozavestno in odločno. Ko se bodo z globokim dihanjem možgani napolnili s kisikom, se bo tudi telo regeneriralo in vam omogočilo tekočo povezavo z glavo. Saj veste, kako pravijo: Ko spremeniš v glavi, se telo prilagodi. Smiljan Mori bi dodal še samo: akcija!

8.      Osredotočite se na vsak izziv posebej

Človek, ki nima naprednih, zmagovalnih misli, se pogosto znajde v hitrem tempu življenja, ki mu zelo težko sledi. Poskuša se prebiti z ene stopnice na drugo, medtem ko se mu ena že podre. Poskusite se skozi različne izzive prebijati postopoma, saj boste le tako dosegli končni cilj. Mori Smiljan pove: »Na poti bodo padci in vzponi, vendar vedeti morate, da se nima smisla ukvarjati s stvarmi in težavami, ki bodo nastopile v prihodnosti!«

Najbolje je, da si cilj razdelite na dele in jih nato postopoma dosegate. Zavedati se morate, da bodo vaši možgani točno vedeli, da se neprestano pomikate proti zadanim ciljem.

9.      Izberite svoje najboljše možnosti!

Ko dosežete uspeh, se vam odprejo prav tako več možnosti in priložnosti. Tukaj je sedaj pomembno, da izberete tiste, ki so v skladu z vašimi najvišje zastavljenimi cilji. Vsi vemo, da jih ni enostavno doseči, vendar je pa lažje, da izberete tiste, ki so vam v tem trenutku pomembni in ko boste le-te uresničili, se lotite naslednjih in tako naprej.

Smiljan Mori bi vas sedaj še vprašal, ali ste zares pripravljeni razviti in voditi misli, ki so zmagovalne in motivacijske ter s tem vklopiti tudi telo, da boste skladna enota, ki bo zmagovala na številnih področjih? Mi smo pripravljeni, ste tudi vi?